STRAHUJU DA SU NJIHOVI NAJMILIJI UMRLI U KAMIONU SMRTI: Nekoliko porodica iz Vijetnama sumnja da su im rođaci među 39 mrtvih u hladnjači u Engleskoj! (VIDEO)
Foto: EPA

istraga je u toku

STRAHUJU DA SU NJIHOVI NAJMILIJI UMRLI U KAMIONU SMRTI: Nekoliko porodica iz Vijetnama sumnja da su im rođaci među 39 mrtvih u hladnjači u Engleskoj! (VIDEO)

Planeta -

Nekoliko porodica iz Vijetnama javilo se danas sa sumnjom da su njihovi rođaci među 39 mrtvih nađenih ove nedelje u kamionu u jugoistočnoj Engleskoj. Britanska policija je u početku verovala da su žrtve kineski državljani, ali su nakon toga rekli da još proveravaju identitet.

Policija je juče uhapsila još tri osobe osumnjičeni za ubistvo i trgovinu ljudima. Vozač kamiona (25) i dalje je u pritvoru, osumnjičen za ubistvo.

Otac Nguien Dinh Luonga (20) iz Vijetnama strahuje da se njegov sin ugužio i smrzao u kamionu-hlčadnjači. On je agenciji AP rekao da mu se sin nije javio od prošle nedelje, kada mu je rekao da je u Parizu i da pokušava da dođe do Engleske.

"Često se javljao, ali nisam uspeo da ga kontaktiram od kad smo zadnji put razgovarali prošle nedelje. Rekao sam mu da može ići gde god želi dok je to sigurno. Ne treba da brine za novac, ja ću se pobrinuti za to", rekao je Nguien Dinh Gia.

Nguien Dinh Luonga je od kuće otišao 2017. godine. Radio je u Rusiji i Ukrajni, a 2018. je otišao u Nemačku, pa u Francusku, ali glavni cilj mu je bila Velika Britanija.

Njegov stariji brat rekao je da Luong ima tetovažu na desnom ramenu. Porodica je rekla da su informacije podelili sa lokalnim vlastima.

Ambasada Vijetnaa u Londonu je juče saopštila da je kontaktirala policiju zbog nestale žene za koju se strahuje da je jedna od žrtava. Portparol Ambasade je rekao da ga je kontaktirala porodica iz Vijetnama koja kaže da je njihova ćerka nestala otkad je pronadjen kamion.

Porodica Pham Tra Mi (26) rekla je za BBC da nisu uspeli da stupe u kontakt s njom otkako im je poslala poruku da se guši, verovatno u kamionu.

"Izvinite mama i tata.... Moje putovanje u inostranstvo nije uspelo. Mama, volim puno tebe i tatu. Umirem jer ne mogu da dišem.... Mama, tako mi je žao", napisala je Pham Tra Mi.

Ambasada Kine je saopštila da identitet žrtava još nije potvrdjen, ali u Vijetnamu se spekuliše da su te osobe možda putovale s lažnim kineskim pasošima.

Tela 39 osoba nadjena su u sredu u šleperu-hladnjači u industrijskoj zoni u mestu Grejs, 40 kilometara istočno od Londona.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja