UMRO MONSTRUOZNI SERIJSKI UBICA HRVATSKOG POREKLA: Stravični zločini Ivana Milata su užasnuli Australijance! Masakrirao je mlade auto-stopere, a onda leševe zakopavao u šumi! (VIDEO)
Foto: Wikipedia

preminuo u 74. godini

UMRO MONSTRUOZNI SERIJSKI UBICA HRVATSKOG POREKLA: Stravični zločini Ivana Milata su užasnuli Australijance! Masakrirao je mlade auto-stopere, a onda leševe zakopavao u šumi! (VIDEO)

Planeta -

Ivan Milat, muškarac hrvatskog porekla čija su monstruozna serijska ubistva mladih stopera užasnula Australijance početkom 90-ih, umro je u sidnejskom zatvoru u nedelju, saopštile su zatvorske vlasti. Imao je 74 godine.

U pritvoru je bio od 1994. godine, a početkom 2019. godine dijagnostifikovan mu je karcinom jednjaka i želuca. Milat je umro u medicinskom krilu zatvora Long Bej, rečeno je u saopštenju državne popravne službe Novog Južnog Velsa, prenosi AP.

Milat je ubio trojicu Nemaca, dvojicu Britanca i dvojicu australijskih stopera koje je primio u svoj automobil. Ubistva su otkrivena nakon što su leševi pronađeni u šumi u blizini Sidneja tokom 14 meseci 1992. i 1993. godine.

Većinu žrtava Milat je izbo nožem, jednoj osobi je odrubio glavi koja nikad nije pronađena, a jednu osobu je 10 puta upucao u glavu, koristeći je kao metu.

Milat je uhapšen 22. maja 1994. godine, nakon dva meseca potrage. Policiji je pomogao jedan Britanac, Pol Onions, koji je 1990. godine prihvatio vožnju automobilom dok je stopirao iz Sidneja i uspeo da pobegne iz automobila, trčeći niz put, dok je Milat pucao u njega.

Kada je njegovo suđenje okončano 1996. godine, Milat je proglašen krivim za sedam ubistava i osuđen na izdržavanje sedam uzastopnih doživotnih kazni.

Posle pokušaja bekstva 1997. prebačen je u zatvor s maksimalnim obezbeđenjem.

Milat je rođen 1944. godine, kao jedno od 12 dece hrvatskog imigranta i majke rođene u Australiji i bio je fizički radnik u Sidneju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja