OVO JE PRVI POTEZ AMERA U RATU SA RUSIJOM! NAPADAJU ENKLAVU KOJA IM JE TRN U OKU: Ruski ekspert analizirao plan i brutalno ga pokopao (VIDEO)
Foto: Profimedia

maštovito

OVO JE PRVI POTEZ AMERA U RATU SA RUSIJOM! NAPADAJU ENKLAVU KOJA IM JE TRN U OKU: Ruski ekspert analizirao plan i brutalno ga pokopao (VIDEO)

Planeta -

Američka istraživačka nevladina organizacija Džejmstaun faundejšn objavila je svoj izveštaj koji je nosi ime "Kako braniti Baltičke države".

Američki ekspert Ričard Huker navodi da bi u eventualnom ratu sa Rusijom, zajednička američko-poljska kopnena grupa snaga slomila otpor ruske armije u Kalinjingradskom regionu i likvidirala ovu opasnu "enklavu" u srcu Evrope, prenosi portal Bog Rata.

Autor ovog izveštaja je viši naučni saradnik fonda Ričard Huker. Ovaj ekspert je u njemu napisao da Severnoatlanski vojni pakt (NATO) treba da razmotri mogućnost zauzimanja Kalinjingradske oblasti u slučaju oružanog sukoba sa Rusijom.

Američki ekspert veruje da ruska armija ne bi mogla da izdrži koordinisanu američko-poljsku kopnenu ofanzivu koja bi dovela do likvidacije Kalinjingradske enklave.

Američki ekspert smatra, da bi ova operacija bila isključivo regionalnog karaktera ukoliko bi intenzitet sukoba „izbegao masovno razaranje i civilne žrtve“. Na ovaj način bi uspostavili nesmetanu vazdušnu zonu za kretanje lovačko-bombarderskih i transportnih vazduhopovnih efektiva , koja je sada kompromitovana postojanjem snažnog PVO sistema u Kalinjingradskoj oblasti- osnovni je zaključak izveštaja američke istraživačke nevladine organizacije Džejmstaun faundejšn.

Povodom ovog izveštaja se oglasio i guverner Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov, koji je izjavio da se radi o američkim glupostima koja su začinjene maštom iz filmova naučne fantastike i novinskih tabloida.

Kurir.rs/Bog Rata Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track