DŽIHADISTI SPREMALI ODMAZDU: Uhapšena 43 pripadnika Islamske države u Turskoj! Spremali napade dva dana nakon objave da je Al Bagdadi mrtav!
Foto: AP / Emrah Gurel

turci i sirijci

DŽIHADISTI SPREMALI ODMAZDU: Uhapšena 43 pripadnika Islamske države u Turskoj! Spremali napade dva dana nakon objave da je Al Bagdadi mrtav!

Planeta -

Turski zvaničnici uhapsili su danas 43 osobe za koje sumnjaju da su pripaadnici takozvaane Islamske države i da su planirali napade tokom obeležavanja Nacionalnog dana Turske, saopstila je policija.

Osumnjičeni su uhapšeni u Istanbulu i na severozapadu turske provincije Bursa u tri različite operacije, prenosi Rojters.

Kako se navodi, veruje se da su trojica uhapšenih planirali napade tokom obeležavanja Dana Republike u Istanbulu, kao i da su anti-terorističke jedinice ustanovile da su osumnjičeni bili u kontaktu sa osobama koje je trebalo da im obezbede logističku pomoć za napad.

Agencija navodi, pozivajući se na tursku Anadoliju, da je 26 pripadnika ID uhapšeno danas u Bursi, od kojih su 12 Sirijci koji će biti deportovani, dok je 14 preostalih osoba zadržano u policiji.

U Istanbulu je uhapšeno 14 džihadista od kojih su trojica turski državljani.

Hapšenja su usledila dva dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp objavio da je lider ID Abu Bakr el bagdadi ubijen u specijalnoj operaciji američkih snaga na severoistoku Sirije, blizu turske granice.

U Turskoj se danas obeležava 96 godina od osnivanja sekularne države, a nakon propasti Otomanskog carstva.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Emrah Gurel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track