BIZARNO OTKRIĆE U MEKSIKU: Narko-karteli se od policije štite vradžbinama! Žele da postanu neuhvatljivi i otporni na metke! (FOTO)
Oltar... Rogati demon i jarac s heksagramom, Foto: Screenshot

CRNA MAGIJA

BIZARNO OTKRIĆE U MEKSIKU: Narko-karteli se od policije štite vradžbinama! Žele da postanu neuhvatljivi i otporni na metke! (FOTO)

Planeta -

Najmanje 40 ljudskih lobanja i fetus u tegli, kao i gomila kostiju pronađeno je kraj svojevrsnog satanističkog oltara u skloništu droge narko-kartela Union Tepito.

U akciji je uhapšena 31 osoba, a policiju je najviše šokirao upravo oltar namenjen vradžbinama, čiji je cilj bio upravo zaštita od hapšenja. Naravno, magija nije pomogla gangsterima.

Zaplena... Kartel prodavao  kanabis, kokain i met
Zaplena... Kartel prodavao kanabis, kokain i metfoto: Screenshot

Prskanje krvlju

Kancelarija tužioca Meksiko Sitija objavila je fotografije oltara kojim dominira drveni krst, na koji je zakačena drvena figura rogatog demona. Ispitujući sklonište, u kojem je bila sakrivena i droga, policajci su otkrili 42 ljudske lobanje.

Neke od njih su bile isprskane krvlju, a veruje se da je sve deo santerija rituala izvođenih da bi se izbeglo hapšenje. Santerija je afroamerička religija sa Kube koja spaja katolička verovanja s paganskim ritualima i verovanjem u Svetu Smrt.

Komšije su ispričale istražiteljima da su članovi kartela Union Tepito izvodili svojevrsne satanističke rituale ili rituale crne magije svaka tri dana. Njihov cilj je bio da im donesu sreću u kriminalnim radnjama, da spreče policiju da ih uhapsi, ali i da postanu otporni na metke.

Racija...  Policija u akciji u Meksiko Sitiju
Racija... Policija u akciji u Meksiko Sitijufoto: Screenshot

Zaštitnici u vlasti

"Banda ima zaštitnike u vlastima Meksiko Sitija i oni su ih upozorili da se spremamo za akciju. To je razlog zbog kojeg među uhapšenima nije vođa kartela čiji je nadimak Lunares, on je uspeo da pobegne", rekao je Omar Garsija Harčuf, šef policije Meksiko Sitija.

U racijama su otkrivene dve laboratorije za proizvodnju sintetičke droge i 2,5 tona kanabisa, kokaina i metamfetamina. U trećoj i četvrtoj kući zaplenjeno je 13 pištolja, 13 pušaka, ručni minobacač i pet granata, kao i mnogo municije. U petoj kući otkriveni su kanabis i milion i po pezosa (oko 70.000 evra).

Kurir.rs/ Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track