OVAKO JE IZGLEDAO TRENUTAK HAPŠENJA EL ČAPOVOG SINA: Ovidio je izašao sa podignutim rukama, a onda je počeo pokolj na ulicama Kulijakana! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

dramatično

OVAKO JE IZGLEDAO TRENUTAK HAPŠENJA EL ČAPOVOG SINA: Ovidio je izašao sa podignutim rukama, a onda je počeo pokolj na ulicama Kulijakana! (VIDEO)

Planeta -

Meksikča vlada je juče objavila dramatične snimke koji prikazuju kako je izgledao trenutak kada je uhapšen sin čuvenog narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana ranije ovog meseca.

Policija je privela Ovidia Guzmana Lopeza, a onda su krenule krvave borbe na ulicama Meksika, pa su vlasti odlučile da ga oslobode. Cilj je bio da se izbegne veće krvoproliće.

Tokom redovne konferencije za novinare koju je održao meksikčki predsednik Andres Manuel Lopez Obrador, visoki bezbednosni zvaničnici su izneli deteljni izveštaj o hapšenju Ovidia Guzmana Lopeza, koje je dovelo do haotičnih događaja.

U Kulijakanu su počele krvave borbe između pripadnika kartela i policije, a sve sa ciljem da se El Čapov sin oslobodi.

Prema poznatim informacijama, SAD su zatražile hapšenje El Čapovog sina 13. septembra. Mesec dana kasnije 9. oktobra, specijalna jedinica za borbu protiv droge pri meksičkoj vojsci je napustila prestonicu i upitila se u Kulijakan da bi obavila operaciju.

Ministar odbrane Luis Kresensio Sandoval prikazao je danas video zapis neuspele operacije hapšenja Ovidia Guzmana Lopesa 17. oktobra, preneo je AP.

Operacija je počela oko 14h, a na pomenutu lokaciju gde se nalazio Guzman naoružana vojna policija je stigla oko 14.30. Meksičke bezbednostne snage su izvestile da je oko 14:50 počela razmena vetra.

Na snimku hapšenje Ovidia Guzmana Lopeza se vidi kako prvo iz zgrade izlazi žena kojoj se lice ne vidi, a onda i Guzman koji je nosio bejzbol kapu. On je podio ruke prilikom hapšenja.

Guzman je iz zgrade izašao oko 15.15 časova. On je na kratko stajao sa rukama prislonjenim na zid. Viđen je i kako razgovara na mobilni telefon.

"Ostanine mirni, ostaninte mirni", čuje se kako policija govori.

Prema izveštaju, Guzmanu je dozvoljeno da pozove polubrata Ivana Arhivalda Guzmana Salasara i da ga zamoli da prekine napad na meksičke snage. Guzman je to i učinio.

Ivan je to odbio i počeo je da preti. Oko 15:25 su ranjene prve meksičke trupe. Nastao je pravi pokolj na ulicama, a onda su vlasti oslobodile Guzmana.

U ovoj operaciji poginulo je 8 ljudi, dok je AP izvestio da je ubijeno ukupno 13 osoba. Vlada je saopštila da je ranjeno oko 19 ljudi.

Kurir.rs/Biznis Insajder

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja