PIJANI RUS NAPAO POLICAJCA, BACIO MU MAČKU U LICE: Sedeo je na stepenicama i uznemiravao komšije, pa napravio incident! Evo koliko bi mogao da robija!
Foto: Profimedia

nesvakidašnji slučaj

PIJANI RUS NAPAO POLICAJCA, BACIO MU MAČKU U LICE: Sedeo je na stepenicama i uznemiravao komšije, pa napravio incident! Evo koliko bi mogao da robija!

Planeta -

Jednom Rusu preti pet godina zatvora zbog navodnog napada na policajca i to mačkom, piše BBC.

Osumnjičeni Genedi Šerbakov navodno je zavitlao i bacio mačku prema policajcu koji mu je pristupio zbog pritužbi suseda u jednom stambenom bloku u Moskvi. Policajac koji je došao do osumnjičenog zbog pritužbi suseda na buku zadobio je "ozbiljne ogrebotine" po licu.

A 59-godišnji Šerbakov optužen je za nasilje nad policajcem. Optužba je podnesena juče, godinu dana nakon što se incident dogodio.

Napadač je bio pijan

Prema izveštaju ruske televizije Ren TV, Ščerbakov je 4. oktobra 2018. godine sedeo na stepenicama jedne zgrade u Moskvi, a navodno je bio jako pijan.

foto: Profimedia

Susedi su ga prijavili zbog uznemiravanja, no kad je policajac došao do njega, Šerbakov je odbio da odgovara na pitanja pa je uzeo mačku koja se nalazila u blizini. Potom ju je bacio prema policajcu.

Mačka se prilepila i zarila svoje kandže na lice policajca.

Optuženi negira da je bacio mačku na policajca

Optuženi koji ne živi u stambenom naselju gde se incident dogodio, negira da je koristio mačku kao oružje i tvrdi kako je životnija sama skočila na lice policajca.

On je optužen po krivičnom zakonu za nasilje nad službenim licem.

Ne zna se zbog čega je optužnica donesena godinu dana nakon incidenta ni šta se dogodilo s mačkom.

Kurir.rs/Index.hr/BBC

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track