SUHOJ NA AUTO-PUTU: Rusi  su ovako transportovali borbeni avion Su-34, pa zapalili društvene mreže! Odmah se oglasili i svetski stručnjaci! (FOTO)
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

hit

SUHOJ NA AUTO-PUTU: Rusi su ovako transportovali borbeni avion Su-34, pa zapalili društvene mreže! Odmah se oglasili i svetski stručnjaci! (FOTO)

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije ruskog borbenog aviona suhoj 34, koji auto-putem vuče vojno vozilo. To je izazvalo veliko iznenađenje ostalih učesnika u saobraćaju, a stručnjaci širom sveta su analizirali zašto se avion transportuje na takav način.

Prema analizama komentatora, da je avion vučen na prikolici, to ne bi bilo veliko iznenađenje. Međutim, avion je vučen tako da se kreće pomoću sopstvenih pneumatika.

Na fotografijama se vidi da su krila aviona uklonjena, navodno zbog transporta. Primetne su i oznake na letelici iz kojih se vidi da je konkretna letelica učestvovala u određenim misijama.

Moguće je da je reč o jednom od aviona koji su bili razmešteni u bazi Latakija u Siriji, iako se to ne može pouzdano utvrditi.

Neki korisnici društvenih mreža su pretpostavili da Rusi premeštaju avione koji nisu sposobni za letnje iz Buturlinovke u Voronjež pre nego što sneg prekrije puteve. U Voronježu se nalazi nekoliko aviona suhoj-34.

Izvori sajta The Aviationist pominjali su i glasine da će telo aviona biti korišćeno za trening u Voronježu.

Međutim, neki korisnici društvenih mreža primetili su da je grad Lipeck od Voronježa udaljen manje od 200 kilometara.

Zbog toga se veruje da je avion učestvovao u incidentu koji se dogodio 6. septembra ove godine. Reč je o sudaru dva suhoja 34 u okolini Lipecka. Posle sudara, obe letelice su bezbedno sletele a jedna je ostala bez krila.

Specijalna komisija sada istražuje uzroke tog incidenta.

Su-34 je dvomotorni taktički višenamenski lovac bombarder četiri plus generacije.

Kurir.rs/RTS/ria.ru/theaviationist.com

Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track