VOZAČ KAMIONA IZ SEVERNE IRSKE OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ NEHATA: Policija i dalje češlja stravičan slučaj, u Vijetnamu uhapšeno dvoje ljudi! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

smrt 39 migranata

VOZAČ KAMIONA IZ SEVERNE IRSKE OPTUŽEN ZA UBISTVO IZ NEHATA: Policija i dalje češlja stravičan slučaj, u Vijetnamu uhapšeno dvoje ljudi! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Državljanin Severne Irske optužen je po više tačaka optužnice za ubistvo iz nehata, u vezi sa otkrićem 39 tela u kamionu u blizini Londona prošle nedelje, javio je danas irski medij RTE.

Vozač kamiona iz Severne Irske, Emond Harison (23), pojavio se pred sudom u Dablinu gde se suočio sa 41 tačkom optužnice, nakon što je uhapšen na osnovu evropskog naloga, prenosi Rojters.

Ranije danas, britanska policija je saopštila da traga za dvojicom braće iz Severne Irske "koji su ključni za istragu".

Hapšenja u Vijetnamu

Vijetnamska policija uhapsila je danas dvoje ljudi, a nekoliko privela na ispitivanje pod sumnjom da su umešani u smrt 39 ljudi čija su tela pronađena u kamionu-hladnjači prošle nedelje u blizini Londona, saopštile su vlasti te zemlje.

"Nakon što je 10 vijetnamskih porodica prijavilo da su im rođaci nestali, strahujući da su među 39 žrtava, regionalna policija u Ha Tinu pokrenula je krivičnu istragu pod sumnjom na trgovinu ljudima", navodi se na zvaničnom sajtu policije.

U okviru istrage dve su osobe uhapšene, a da ostali su privedeni na saslušanje, navodi se u saopštenju.

Policija će istražiti i slične incidente koji su se dogodili u proteklih pet godina, prenosi Rojters.

Vijetnamski premijer Ngujen Suan Fuk naredio je 26. oktobra pokretanje istrage o navodnoj trgovini ljudima, nakon što je britanska policija saopštila da su pojedine osobe čija su tela pronađena u kamionu možda iz te zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja