Najnovije vesti

POZNATI MUZIČAR U VOZU ZABORAVIO VIOLINU VREDNU 320.000 DOLARA: Mislio je da mu se ceo svet srušio, a onda je dobio neobičnu poruku na Tviteru (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

instrument star 300 godina

POZNATI MUZIČAR U VOZU ZABORAVIO VIOLINU VREDNU 320.000 DOLARA: Mislio je da mu se ceo svet srušio, a onda je dobio neobičnu poruku na Tviteru (VIDEO)

Planeta

Vredna violina stara 310 godina, koju je britanski muzičar Stiven Moris zaboravio u vozu pre skoro dve nedelje, vraćena mu je pod neverovatnim okolnostima.

Violina je inače jedan od nekoliko instrumenata koje je izradio vrhunski majstor David Tekler 1709. godine.

Moris ju je zaboravio u vozu u Londonu i dalje biciklom otišao svojim putem. Policija je preko nadzornih snimaka pokušala da dođe do čoveka za koga se sumnjalo da je uzeo violinu vrednu oko 320.000 dolara.

"Očajan sam što sam je izgubio, ne samo zbog njene vrednosti, ona je moj život", rekao je tada Moris.

Međutim, ubrzo je dobio poruku na Tviteru.

"Prepoznajem čoveka sa snimka, mislim da je to neko koga znam, mogu da pomognem. Znam kako to izgleda kad zaboravite nešto vredno u vozu", glasila je poruka.

Ispostavilo se da je pošiljalac poruke osoba koja je uzela instrument!

Muškarac koji se predstavio samo kao Džin se dogovorio sa Morisom da se nađu na parkingu nadomak železničke stanice Bekenhem.

Džin verovatno nije očekivao i da ga policija drži pod budnim okom.

Ipak, protiv mladića neće biti podignuta nikakva optužnica jer je preduzeo sve korake kako bi Morisu vratio njegovu violinu.

"Bio je veoma ljubazan i izvinjavao se. Bila je to džentlmenska razmena", rekao je Moris koji je tokom svoje karijere radio na muzici za filmove o Džejms Bondu i "Gospodar prstenova", a snimao je i sa Dejvidom Bouvijem i Stivi Vonderom.

Kurir.rs/BBC Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...