AMERIKA I ENGLESKA BIĆE ZEMLJA PROLETERSKA: Šokantni podaci istraživanja pokazali da veliki broj građana SAD podržava komunizam! (VIDEO)
Foto: Profimedia, EPA

ludilo

AMERIKA I ENGLESKA BIĆE ZEMLJA PROLETERSKA: Šokantni podaci istraživanja pokazali da veliki broj građana SAD podržava komunizam! (VIDEO)

Planeta -

Senzacionalni rezultati sociološkog istraživanja američkog fonda Memorijalnih žrtava komunizma (VCMC) sprovedenog u američkoj javnosti.

Naime, prema rezultatima nedavnog istraživanja o pretnjama modernom svetu, čak 36 odsto Amerikanaca srednjih godina kaže da podržavaju komunističku ideju.

Jedno od pitanja bilo je: „Ko je najveća pretnja svetskom miru?“ Na prvom mestu, odnosno, za najveću svetsku pretnju ispitanici su proglasili predsednika SAD Donalda Trampa (27 odsto) ispitanika, drugi je severnokorejski lider Kim Džong-un sa 22 odsto, i na trećem mestu je ruski lider Vladimir Putin sa 15 odsto svih ispitanika. Kineski i venecuelanski predsednici - Si Đinping i Nikolas Maduro - takođe su među prvih pet opasnosti na svetu.

Drugo je pitanje bilo da li su Amerikanci tzv. Milenijumske generacije spremni da glasaju za socijaliste? Odgovori su pokazali da je 20 odsto ispitanika veoma spremno za to, a još 50 odsto je reklo da je „potpuno verovatno“.

Ali daleko najveći šok bio je rezultat studije, prema kojoj je samo 57 odsto Amerikanaca mlađih od 40 godina izrazilo mišljenje da američka Deklaracija o nezavisnosti bolje garantuje jednakost, prava i slobode nego Komunistički manifest.

Ostalih 36 odsto ne misli tako. S tim u vezi, izvršna direktorika VCMC-a Marion Smit govori o "istorijskoj amneziji" mladih i sredovečnih Amerikanaca, navodeći da je marksističke ideje spremno da prihvati sve veći broj Amerikanaca, jer im "nije rečeno o 100 miliona žrtava komunizma u 20. veku".

Kurir.rs/Geopolitika.news Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja