Najnovije vesti

STRAVA I UŽAS U AUSTRALIJI: Muškarac zalutao u tržnom centru i više nije mogao da nađe izlaz! Bio je zarobljen na požarnim stepenicama, više od 7 dana je polako umirao! (FOTO)
Foto: EPA, Ilustracija

jezivo

STRAVA I UŽAS U AUSTRALIJI: Muškarac zalutao u tržnom centru i više nije mogao da nađe izlaz! Bio je zarobljen na požarnim stepenicama, više od 7 dana je polako umirao! (FOTO)

Planeta

Požarno stepenište u jednom od najposećenijih tržnih centara u Australiji pretvorilo se u betonsku grobnicu sedamdesetogodišnjeg čoveka, koji je tu slučajno zalutao i više nije mogao da izađe.

Očajna porodica videla je snimak na kome se vidi kako je Bernard Gor, zvani Buč, šestog januara 2017. izašao na požarno stepenište u sidnejskom tržnom centru Vestfild Bondaj džankšn, gde je nađen mrtav tri nedelje kasnije.

Njegova ćerka Melinda zaplakala je kada je na snimku, prikazanom u okviru istrage o smrti, videla poslednje trenutke očevog života, a pomoćnik istražnog sudije u Novom Južnom Velsu Ana Mičelmor izjavila je da nema drugih snimaka koji bi otkrili šta se dešavalo posle toga.

Stotine hiljada ljudi prošlo je kroz tržni centar dok je Gor bio zarobljen u njemu i slušao glasove koji su odjekivali stepeništem.

Forenzička analiza pokazala je da je umro najmanje nedelju-dve dana pre nego što je njegovo telo nađeno, što znači da je više od nedelju dana polako umirao.

Gor, koga su prijatelji zvali Buč, živi u Tasmaniji, a pre nestanka je zajedno sa ćerkom proveo nekoliko nedelja u Sidneju.

Na snimku koji je zabeležila nadzorna kamera vidi se da je oko 12.50 ušao kroz vrata koja vode na požarno stepenište. Vrata ne mogu da se otvore iznutra i mada u prizemlju postoji izlaz kroz hodnik, Gor ga nije našao, što nije neobično, s obzirom na to da unutar tržnog-centra postoji lavirint požarnih stepenica dug oko 14 kilometara.

Kada su ga najzad našli, Bernard Gor je ležao u "polu-klečećem položaju".

"Verovatno je sedeo na stolici koja je nađena pored njegovog tela da bi se u određenom trenutku prevrnuo napred", izjavila je Mičelmor.

Porodica je nedeljama tražila Gora, a zvaničnici tržnog centra suočili su se s pitanjima kako je moguće da ga tako dugo nisu našli, i to u trenutku kad su temperature bile iznad četrdesetog podeljka Celzijusove skale. Snimci iz tržnog centra, do kojih je došla policija, pokazuju da vrata u podnožju stepeništa nijednom nisu otvorena tokom tri nedelje, koliko su ga tražili.

Gor je uzimao lekove protiv hipertenzije i blage zaboravnosti u trenutku smrti i već je jednom nestao u Hobartu, u Tasmaniji, ali je nekoliko puta uspešno stizao do tržnog centra u Sidneju i imao je jasno utvrđen dnevni raspored.

Na snimku se vidi kako Gor ulazi u tržni centar, prolazi kroz njega, kao i trenutak kada je zastao i okrenuo se ka izlazu na požarno stepenište, koji nijednom nije proveren tokom potrage za njim.

Mark Gor, sin Bernarda Gora, kaže da tvrdnje njegovog berberina da je bio "smušen" nisu tačne, da njegov otac nije bio "slabašan", nego "jak i izdržljiv muškarac".

"Istraga, koja treba da pokaže kako je došlo do ovog tragičnog događaja, nastaviće se u saradnji sa policijom", saopštila je matična kuća tržnog centra Scentre Group, izražavajući najdublje saučešće porodici tragično nastradalog.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: EPA/Ilustracija

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...