U MEKSIKU UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA POKOLJ DEVET ČLANOVA AMERIČKE PORODICE: Oteo je dvoje ljudi, kod njega su pronašli oružje i municiju! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

zločin koji je šokirao svet

U MEKSIKU UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA POKOLJ DEVET ČLANOVA AMERIČKE PORODICE: Oteo je dvoje ljudi, kod njega su pronašli oružje i municiju! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Uhapšen je osumnjičeni za masakr u kojem je ubijeno devet članova jedne porodice iz mormonske zajednice, objavile su juče meksičke vlasti.

Meksička Agencija za kriminalističku istragu (AMIC) saopštila je kako je pritvorila osobu koja je u državi Sonora otela i vezala dva člana porodice Lebaron.

Dodala je kako je osumnjičeni imao nekoliko pušaka i veliku količinu municije, piše CNN.

"Nita i četvoro mojih unuka upucani su i spaljeni"

Podsetimo, najmanje devet članova američke porodice Lebaron, uključujući i decu, ubijeno je u ponedeljak u napadu na severu Meksika.

Nepoznati napadači ubili su Lebaronove koji su bili povezani s mormonskom zajednicom nastanjenom u Meksiku pre par decenija.

Lokalna meksička televizija prikazala je snimke izgorelog vozila koje je najverovatnije pripadalo porodici, a član ove porodice Hulijan Lebaron rekao je da se radilo o "masakru", dodajući da su neki članovi porodice spaljeni živi.

Na snimku se čuje kako muški glas, gušeći se od tuge, s američkim naglaskom kaže kako "ovo treba zabeležiti".

"Nita i četvoro mojih unuka upucani su i spaljeni", rekao je.

Išli na venčanje

Ubistva su se dogodila tokom odlaska na venčanje. Sedamnaest članova porodice Lebaron i Langford krenulo je na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih zapucali nepoznati napadači. Pogodili su im rezervoare sa gorivom te su neka vozila u potpunosti izgorela. Ranjeni članovi porodice prevezeni su u Feniks u bolnicu.

Ubijeni su: Ronita Maria Lebaron, njeni osmomesečni blizanci Titus i Tiana, dvoje njene dece Kristal (10) i Havard (12), Kristina Langford Džonson, Dona Rej Langford i dvoje Donine dece Trevor (11) i Rogan (3).

Mormoni nemačkog porekla doselili su se u severni Meksiko 1920-ih iz SAD-a pošto su se odvojili od glavne struje mormonske crkve kad je ona zabranila poligamiju.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Index.hr/CNN

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja