DESNIČAR IZ MILVOKIJA BACIO IMIGRANTU KISELINU U LICE: Nazvao ga je ilegalcem i rekao mu da ide iz SAD, a onda je usledio jezivi napad! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/CBS News

zločin iz mržnje

DESNIČAR IZ MILVOKIJA BACIO IMIGRANTU KISELINU U LICE: Nazvao ga je ilegalcem i rekao mu da ide iz SAD, a onda je usledio jezivi napad! (VIDEO)

Planeta -

Policija u Milvokiju uhapsila je 61-godišnjeg muškarca zbog sumnji da je bacio kiselinu u lice Mahuda Viljalaza, američkog građanina, i rekao mu da se vrati u svoju zemlju, javlja CNN.

Viljalaz je nakon napada zadobio povrede drugog stepena, a očekuje se da će tužilaštvo u narednim danima podignuti optužnicu protiv njegovog napadača.

Napad se dogodio nakon sukoba na parkingu

Napad se dogodio nakon što se dva muškarca sukobila u petak uveče oko parkinga. Viljalaz je medijima ispričao da ga je napadač prozvao "ilegalcem" te mu rekao da "ide iz ove zemlje" i potom na njega bacio kiselinu.

"Verujem da sam žrtva zločina iz mržnje zbog načina kako mi je pristupio", rekao je 42-godišnji Viljalaz koji od svoje 19. godine živi u SAD-u. Do tada je živeo u Peruu.

"Moj sin me danas nazvao: 'Tata, šta ti se dogodilo? Bio je...znate? Šta da mu kažem? Da mi je neki ludak to uradio", rekao je Viljalaz novinarima, vidno skrhan i u šoku zbog ovog sumanutog napada.

Napadač je bio 61-godišnji belac. Nakon što su se porečkali zbog parking mesta, Viljalaz je prepričao kako mu je ovaj muškarac rekao: "Zašto si tu, u invaziji na moju zemlju? Zašto si došao ovamo ilegalno?"

"Poludeo je kad sam mu rekao: 'Gospodine, svi smo mi ovamo došli iz nekih drugih krajeva'", otkrio je Viljalaz koji, vredi ponoviti, ima američko državljanstvo.

Latinoamerička zajednica zadovoljna je jer se napad tretira kao zločin iz mržnje

Daril Morin iz organizacije "Napred Latino" rekao je da je Mahud dobro i da mu je bilo teško da objasni supruzi i dvoje dece šta se dogodilo.

"Oni nisu mogli da shvate kako je neko mogao to učiniti osobi koju i ne poznaje", rekao je Morin i dodao kako je latinoamerička zajednica zadovoljna jer se napad tretira kao zločin iz mržnje.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja