PUTIN SE SASTAO SA VOJNIM OFICIRIMA, A ONDA POSLAO MOĆNU PORUKU: Ne pretimo nikome, ali Rusija će nastaviti da jača svoju vojsku
Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN

vojna moć

PUTIN SE SASTAO SA VOJNIM OFICIRIMA, A ONDA POSLAO MOĆNU PORUKU: Ne pretimo nikome, ali Rusija će nastaviti da jača svoju vojsku

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će Rusija nastaviti da razvija svoj odbrambeni potencijal, ali da to ne znači da nekome preti i da je spremna da učini sve da bi podstakla proces razoružavanja.

"Naša vojska i mornarica su dokazale visoku spremnost i nameravamo da jačamo naš odbrambeni potencijal, stavimo u stanje pripravnosti hipersonične i laserske sisteme zajedno sa drugim savremenim oružanim sistemima koje za sada druge zemlje ne poseduju", rekao je Putin, prenosi Itar Tas.

Putin je, na sastanku sa oficirima i tužiocima, naglasio da to, međutim, nije razlog da Rusija bilo kome preti.

"Naprotiv, spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da podstaknemo razoružanje, imajući u vidu naše nove oružane sisteme, čiji je jedini cilj garantovanje bezbednosti među rastućim pretnjama sa kojima se suočavamo", kazao je Putin.

Putin je dodao da su vojne vežbe od ključne važnosti za razvoj ruskog odbrambenog sektora.

"Želeo bih da napomenem da je ove godine broj vežbi povećan za četvrtinu. Važno je nastaviti sa povećanjem profesionalnog nivoa oficira i vojnika, kao i jačanjem discipline i morala. To je ključni faktor odbrambenog kapaciteta oružanih snaga", zaključio je Putin.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track