Najnovije vesti

DEČAK SUPERMEN, HEROJ MASAKRA U MEKSIKU: Devin je gledao kako mu ubijaju brata i majku ali je uspeo da sakrije šestoro braće i sestara u žbunje, pa hodao 23 km da nađe pomoć!
Foto: Profimedia

preživeli pakao

DEČAK SUPERMEN, HEROJ MASAKRA U MEKSIKU: Devin je gledao kako mu ubijaju brata i majku ali je uspeo da sakrije šestoro braće i sestara u žbunje, pa hodao 23 km da nađe pomoć!

Planeta

Devin Blejk Langford, američki dečak koji je preživeo stravičan napad koji je, po svemu sudeći, izvršio jedan od meksičkih narko-kartela, sakrio je šestoro braće i sestara u grmlje i onda hodao 23 kilometra kako bi pozvao pomoć.

U masakru koji se dogodio u ponedeljak na lokalnom putu u meksičkoj državi Sonora, na granici sa Sjedinjenim Državama, ubijeno je devet članova američke mormonske porodice, tri majke i šestoro dece, iz zasede koju su postavile ubice narko-kartela.

Osmoro dece, od kojih su neka tek bebe, preživeli su napad ubica narko-kartela u Meksiku, u kojem su stradale njihove majke, ali su prošli kroz pakao krijući se satima u grmlju, dok su neki od njih pešačili kilometrima tražeći pomoć, piše američka agencija AP.

foto: AP / Rick Bowmer

"Nakon što je video kako mu majka i brat ginu, Devin je sakrio šetoro braće i sestara u grmlju i prekrio ih grančicama, kako bi bili na bezbednom dok se on ne dovede pomoć. Pošto se dugo nije vraćao, njegova devetogodišnja sestra je napustila sklonište da bi pokušala da dođe do sela", navela je njihova rođaka Kendra Miler.

foto: EPA / Luis Torres

Devojčica Mekenzi Rajn Langford hodala je satima po mraku, dok nije pronađena nekoliko sati nakon što su ostala deca spašena. Deca su bila sama više od šest sati.

Na snimcima razgovora između spasilaca može se čuti da se vodila debata o teškoj odluci o tome da li rizikovati još života ili sačekati da stigne meksička vojska.

Kada su pronašli decu, zatekli su zastrašujući prizor.

foto: Profimedia

Osmogodišnja Kodi Grejson Langford bila je pogođena u vilicu i obilno je krvarila, dok je druga devojčica pogođena u nogu i leđa.

Napadači su mecima zasuli tri vozila u kojima su se nalazile žrtve koje su živele na severu Meksika, a jedno od vozila je potpuno izgorelo.

https://www.standard.co.uk/news/world/boy-13-hid-siblings-to-keep-them-safe-during-mexico-family-massacre-a4279976.html?utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1573039803

AP navodi da da je jedna od žena koja se nalazila u automobilu, Kristina Langford Džonson, sakrila svoju bebu na pod automobila i izašla mašući rukama da bi pokazala da ne predstavlja pretnju. Ona se možda udaljila od vozila da bi skrenula pažnju ubica sa deteta, a njeno izrešetano telo pronađeno je 15 metara od automobila.

foto: AP / Rick Bowmer

Napad je preživelo osmoro dece, ali ono što su preživeli u udaljenim planinskim predelima Sonore skoro je neopisivo, navodi AP.

Petoro dece zadobilo je toliko teške povrede da su ih meksičke vlasti prevezle do granice vojnim helikopterom, kako bi dobili medicinsku negu u SAD.

Medicinski zvaničnici naveli su da su deca bila u stabilnom stanju u trenutku kada su krenula na taj put.

Troje preostale dece koja nisu povređena smeštena su kod članova porodice u selu La Mora.

Meksički zvaničnici su saopštili da su oni žrtve zamene identiteta i da su napadači verovatno mislili da veliko terensko vozilo pripada suparničkoj bandi.

foto: EPA / Luis Torres

Žrtve su živele u severnoj meksičkoj državi Sonora, u selu La Mora, 70 kilometara od Daglasa u Arizoni, u više decenija starom naselju osnovanom kao deo Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana.

Većina pripadnika te crkve je rođena u Meksiku i ima dvojno državljanstvo.

Stanovinici La More sebe nazivaju mormonima, mada zvanično nisu povezani ni sa jednom crkvom.

foto: EPA / Luis Torres

Ovo nije prvi put da su pripadnici te odmetnute crkve napadnuti na severu Meksika, gde su se njihovi preci nastanili pre više decenija. Bendžamin LeBaron, aktivista protiv kriminala koji je u srodstvu sa ubijenima u napadu, ubijen je 2009. godine u susednoj državi Čivava.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...