Najnovije vesti

MAJKL POMPEO PORUČIO: Istraga o opozivu nedostojna moje pažnje!
Foto: AP

ravnodušan

MAJKL POMPEO PORUČIO: Istraga o opozivu nedostojna moje pažnje!

Planeta

Državni sekretar Majkl Pompeo pokušava da izbegne istragu o opozivu koja je uzdrmala Stejt Department i postavila pitanja o njegovoj ulozi u navodnom procesu ucenjivanja Ukrajine vojnom pomoći.

Pompeo je istragu o opozivu, usredsređenu na povezanost američke vojne pomoći i istrage o Trampovom demokratskom protivniku Bajdenu, nazvao nedostojnom njegove pažnje.

AP, međutim, konstatuje da Pompeo možda neće moći dugo da odrzi tu masku ravnodušnosti, budući da bi tri više diplomate trebalo da svedoče u javnosti pred Kongresom sledeće nedelje.

Ovo će skrenuti pažnju na Pompeovu ulogu u čitavom procesu, dok se SAD suočava sa nekoliko velikih spoljnopolitičkih izazova, a on pretenduje na kandidaturu za Senat iz njegove matične države Kanzas 2020. godine, navodi agencija.

Istraga o opozivu usredsređena je na pokušaje Trampovog ličnog advokata Rudija Đulianija da iskoristi američke diplomate za pritisak na ukrajinsku vladu da istraži postavljanje sina bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena u upravni odbor gasne kompanije, navodi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...