KAMERE SNIMILE JEZIV PRIZOR: Ugledni ruski istoričar uhvaćen kako u reku baca delove tela svoje devojke! Evo šta se sve događalo pre krvavog zločina (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Youtube/Printscreen

slučaj koji je zgrozio rusiju

KAMERE SNIMILE JEZIV PRIZOR: Ugledni ruski istoričar uhvaćen kako u reku baca delove tela svoje devojke! Evo šta se sve događalo pre krvavog zločina (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Ruski mediji su objavili su snimak nadzornih kamera koji pokazuje istoričara Olega Sokolova (63) kako baca delove tela Anastasije Ješčenko (24) u reku u Sankt Peterburgu, nakon što ju je ubio u svojoj kući.

Kako se navodi, ugledni istoričar je studentkinju, sa kojom je bio u vezi, ubio posle čega joj je odsekao glavu, ruke i noge.

Na snimcima se navodno vidi kako baca tri paketa u ledenu vodu u blizini svog doma, dok pored njega prolazi biciklista. Nadzorne kamere jednog supermarketa pokazuju i kako je kupio lepljivu traku i druge potrepštine pre nego što je krenuo da se otarasi tela.

foto: Profimedia

Kada se vratio sa ostalim delovima tela, pao je u reku dok je pokušavao da baci žrtvine ruke. Na sebi je imao Napoleonovu uniformu i navodno je planirao da se ubije, jer je ranije govorio da umre obučen kao Napoleon.

Kada je policija došla, izvukla ga je iz reke sa hipotermijom, a kod sebe je imao ranac sa ženskim rukama. Potom su otišli u njegov stan gde su zatekli stravičan prizor - obezglavljeno telo Anastasije Ješčenko, sa kojom je profesor zajednički potpisao brojne radove.

"Priznao je krivicu", rekao je njegov advokat Aleksandar Počujev.

Sokolov je rekao da je devojka, sa kojom je živeo oko 5 godina, nasrnula nožem na njega. Kada je izveden pred sud, počeo je da jeca.

Kako mediji prenose, profesor je navodno organizovao zabavu u svom luksuznom stanu, dok je telo ljubavnice bilo zaključano u drugoj sobi.

Ješčenko je upucana najmanje četiri puta nakon svađe.

1 / 4 Foto: AP

Inače, ovaj istoričar jedan je od najcenjenijih u Rusiji, a poznat je po svojim književnim delima koje je napisao o francuskom vođi i generalu Napoleonu Bonaparti.

Čak je radio i kao konsultant na nekoliko filmova koji su snimljeni o čuvenom Francuzu. Ovenčan je Francuskom legijom časti 2003. godine.

Njegova devojka mu je pomagala u radu i bila koautorka nekoliko dela.

Oboje su proučavali francusku istoriju i voleli su da se oblače u kostime.

Njegovi studenti kažu da je bio talentovan profesor koji je govorio francuski i imitirao Napoleona, ali da je bio i "čudak" koji je svoju devojku zvao Džozefina.

Anastasijini roditelji su u šoku, rekavši kako im ćerka nikada nije pomenula ništa loše o Sokolovu.

Sokolova prva žena preminula je od raka, a od druge žene Ane se razveo. Ona je rekla kako je znala za vezu sa Anastasijom, njegovom učenicom.

Njen brat je rekao kako ga je Anastasija pozvala i rekla mu da se posvađala sa Sokolovim jer je želela da ide na rođendan kod prijatelja.

"Plakala je, a ja sam joj rekao da ga ostavi već jednom", dodao je on.

Kurir.rs/Life.ru Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja