PRESTRAVLJENI SVEDOCI ISPRIČALI KAKO SE ODIGRALA STRAVIČNA PUCNJAVA NA RUSKOM KOLEDŽU! Monstrum  je hladnokrvno ušao u učionicu i krenuo da rešeta kolege: Hej, da li si besmrtan? Hajde da to proverimo! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

strava i užas

PRESTRAVLJENI SVEDOCI ISPRIČALI KAKO SE ODIGRALA STRAVIČNA PUCNJAVA NA RUSKOM KOLEDŽU! Monstrum je hladnokrvno ušao u učionicu i krenuo da rešeta kolege: Hej, da li si besmrtan? Hajde da to proverimo! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Student Danil Zasorin (19) otvrio je vatru na koledžu u Rusiji i ubio jednog, a ranio trojicu kolega. On u pokolj krenuo sa sačmarom, a svedoci ovog jezivog događaja se prisećaju kako je izlegao krvavi pir napadača.

Čini se da je to bio dan kao i svaki drugi, a onda se pretvorio u pravu noćnu moru za studente građevinarstva na koledžu u gradu Blagoveščensku.

Njihov kolega sa klase, za koga kažu da je bio maltretiran u školi, pretvorio se hladnokrvnog ubicu, prenosi RT.

Pojedini mediji penose da je Danil kasnio na nastavu pa da je zato izbačen, a drugi ističu da se nedolično ponašao na predavanju pa da je zbog toga udaljen sa nastave.

On se vratio sa oružjem i započeo masakr. Teško je reći šta se zapravo krije iza ove odluke - da li krenuo u pokolj zbog stalnog maltretiranja u školi ili zbog nečeg drugog.

Neki studenti su istakli da je hteo da se osveti kolegama zbog navodnog silovanja njegove devojke, prenosi Mash.

"Uneo je oružje u zgradu i pored čuvara, ušao u toalet i tu ubacio municiju", rekao je jedan student za ruske medije.

U tom trenutku je u toalet ušao drugi student koji ga je video. Napadač mu je rekao da skoči kroz prozor ako želi da živi. Student je preživeo pad, a tom prilikom je slomio obe ruke.

Drugi svedoci su rekli da je napadač bio hladnokrvan kada je ušao u učionicu. Profesorki je dozvolio da pobegne, a ona je iskoristila prilika i pozvala policiju iz obližnje prodavnice.

"Ušao je tiho. Svirala je muzika od grupe Nirvana. On je to uradio gok je svirala muzika", rekao je jedan svedok za Kosmomolskaju Pravdu.

Većina studenata se sakrila ispod stolova, a neki su stajali. Jedan student je zapao za oko napadaču.

"Hej, da li si besmrtan?", pitao je napadač, a onda je zapucao u nenaoružanog kolegu uz reči: "Hajde da to proverimo".

Potom je krenuo da puca po učionici u sve koji su mu bili u vidnom polju. Krenula je panika, studenti su pokušali da pobegnu i da stignu do najbližeg policijskog automobila.

Policija je pojurila i prema zgradi i naišli su na napadača. Uspeli su da ga vrate u učionicu. Kažu da je odbio da preda i da je tada izvršio samoubistvo.

Ceo grad je šoku zbog ovog događaja, a vlasti su rekle da će se pobrinuti za porodicu ubijenog studenta i za povređene. Posebna pažnja biće posvećena jačanju bezbednosti na univerzitetima i u školama.

Kurir.rs/RT

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja