Najnovije vesti

NE ODRIČE SE RUSKOG ORUŽJA! ERDOGAN JASAN I U BELOJ KUĆI: Rekao sam Trampu da ćemo kupiti i američki Patriot ako nam daju bolju ponudu!
Foto: AP / Evan Vucci

ništa bez s-400

NE ODRIČE SE RUSKOG ORUŽJA! ERDOGAN JASAN I U BELOJ KUĆI: Rekao sam Trampu da ćemo kupiti i američki Patriot ako nam daju bolju ponudu!

Planeta

Ankara se neće odreći ruskog sistema protivraketne odbrane S-400, čak i ako nabavi američki sistem Patriot, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan po povratku iz Vašingtona.

"Rekli smo SAD da ćemo kupiti sistem Patriot, ako nam daju povoljnu ponudu. Međutim, smatramo da je (američka) ponuda da potpuno odustanemo od S-400 potpuno pogrešna", rekao je Erdogan preneo je NTV.

On je istakao da se Turska neće odreći S-400 u korist Patriota, preneo je TASS.

"Za nas je važno da imamo S-400 u svom odbrambenom sistemu. Kupićemo i S-400 i Patriot, jer razvijamo naš odbrambeni sistem na raznolik način. To je strategija naših oružanih snaga", rekao je Erdogan.

foto: EPA / Mike Theiler / Pool

On je isključio mogućnost izbora između Rusije i SAD kao kursa spoljne politike Turske.

"Postoje političari koji me pitaju ko je neprijatelj: SAD ili Rusija. Ne želim neprijatelje. Želim da budem prijatelj i sa Amerikom i sa Rusijom. To je naš cilj i pravimo odgovarajuće korake ka njemu. A neki su zabrinuti zbog toga", zaključio je predsednik Turske.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Evan Vucci

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...