SVI UŽASI KALIFATA: Deca su učila sabirajući puške! Seksualni džihad određivao odnose sa robinjama ili džihadistkinjama!
Foto: Profimedia

muzej u iraku

SVI UŽASI KALIFATA: Deca su učila sabirajući puške! Seksualni džihad određivao odnose sa robinjama ili džihadistkinjama!

Planeta -

Dva sprata ispod sedišta bivše uprave iračke vojno-obavještajne službe, na kraju hodnika prekrivenog crvenim tepihom, nalazi se muzej prave pravcate strave tzv. kalifata, piše CNN.

Nije reč o slavlju najcrnjeg poglavlja nedavne istorije Iraka, već o upozorenju na zlodela islamskih terorista tzv. Islamske države (IS), koji su u Iraku i Siriji sanjali i delimično dosanjali kalifat.

foto: Profimedia

Čoveku bude zlo od same pomisli da su na područjima koja su kontrolisali, uništavali svaki trag neislamske kulture i dizali u vazduh drevne zgrade i arheološka nalazišta, stara više hiljada godina.

foto: Profimedia

Zapanjujuća brutalnost ID, "upravljanje divljaštvom" ako ćemo njihovim jezikom, pedantno je katalogizovana i objavljivana na internetu kako bi se osigurala apsolutna vernost u regijama koje su teroristi kontrolisali i kako bi se fascinirao ostatak sveta. Islamska država je na svom vrhuncu kontrolisala područje veličine Velike Britanije, a u njoj je živelo do 12 miliona ljudi. Uprkos tome, muzejski eksponati koji svedoče o svakodnevici u kalifatu, uznemiruju još više od toga.

Udžbenici za niže razrede osnovne škole decu su učili da broje uz pomoć kalašnjikova, aviona, pištolja i mačeva. Trigonometrija se objašnjavala u kontekstu snajperiste koji pokušava da izračuna udaljenost mete. Indoktrinacija dece svakom godinom sezala je dublje i dublje.

Kalifat je kovao svoj novac, i imao svoje registarske tablice. Pripremali su se za štampanje i izdavanje pasoša. Istina, kako niko na svetu nije priznao Islamsku državu, građani IS-a s njima ne bi mogli nigde da putuju, ali to pokazuje da su ozbiljno pretenovali da postanu država.

Seksualni džihad

Eksponat Seksualni džihad uključuje kopiju rasporeda po kojem su se mladi muški volonteri vodioli kada su htjeli seks sa ženom - ili robinjom ili predanom ženom koja je svoje telo htela da da kalifatu.

foto: Profimedia

Izložene eksponate prikupili su djelatnici iračke obavještajne zajednice iz Bagdada kako bi bolje razumjeli IS i proučili psihu njihovih članova. Muzej je privatan.

Islamska država je svoje vojnike regrutovala putem interneta i društvenih mreža. Mnogi među njima bili su mladi muslimani i muslimanke koji su žudeli za razumevanjem i prihvatanjem u zemljama u kojima su živeli i osećali se kao stranci. Mlade muškarce na Bliski istok privukla je mešavina religije, novca i nasilja.

foto: Profimedia

Dosijei stranih boraca ID pokazali su da su ti "vojnici kalifata" imali tek osnovno znanje o islamu. Međutim, fotografije i snimci koji se mogu videti u muzeju, pokazuju da su imali slobodu da čine gnusne zločine u ime religije.

foto: Profimedia

Obaveštajci kažu da je ID zarađivala tako što je krijumčarila naftu i arheološko blago. Takođe, zarađivali su od poljoprivrede i poreza. Zarada od poljoprivrede, međutim, ne bi bila moguća da obradiva zemljišta nisu zaplienili šiitima, jazidima i svima ostalima koji se nisu uklapali u njihov pogled na svet.

Kurir.rs / CNN Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track