Najnovije vesti

I PRINČEVE ĆERKE PLAĆAJU ZBOG SKANDALA: Luksuzan način života Endruovih mezimica doveden u pitanje! (FOTO)
Foto: Profimedia

DRAMA U KRALJEVSKOJ PORODICI

I PRINČEVE ĆERKE PLAĆAJU ZBOG SKANDALA: Luksuzan način života Endruovih mezimica doveden u pitanje! (FOTO)

Planeta

Princ Endru je u sredu objavio da se povlači iz javnog života, ali sada je pitanje šta će biti sa njegovim ćerkama, princezama Beatris i Evgenijom, koje su pretrpele nekoliko traumatičnig dana, od katastrofalnog očevog intervjua do kritika na njegov račun zbog veza sa pedofilom Džefrijem Epstajnom.

Princeze su se hrabro držale kad su primećene ove nedelje u javnosti, ali sa oštećenom reputacijom svog oca pojavile su spekulacije o njihovoj budućnosti, piše Dejli mejl. Sada se postavlja pitanje kako će povlačenje njihovog oca uticati na živote i karijere dve princeze. Portparol Bakingemske palate potvrdio je juče da će Beatris i Evgenija nastaviti da izvršavaju ograničen broj kraljevskih dužnosti kao i pre.

"Princeze svake godine obave mali broj kraljevskih dužnosti, kad se to od njih zatraži, i to će se nastaviti", rekao je on.

Javnost će ih videti na balkonu palate na ceremoniji Pozdrav bojama, na nekoliko baštenskih zabava i ponekom večernjem prijemu, ali izgleda da će to biti sve. Godine Endruovog lobiranja da princeze dobiju veću ulogu u porodici - što ga je dovelo u konflikt sa starijim bratom princom Čarlsom - sada su osujećene. Bilo da se on povukao trajno ili privremeno, Endru neće moći da promoviše svoje ćerke kao do sada.

"Promocija kojoj se Endru nadao, u smislu da njegove ćerke dobiju više dužnosti, neće se ostvariti. Moraće se fokusirati na dnevne poslove", rekao je izvor iz kraljevskih krugova.

Evgenija (29) ima posao u umetničkoj galeriji u Mejferu i radi od 9.00 do 17.00 sati. Prema veb-sajtu za zapošljavanje, ona može da očekuje platu između 32.000 i 34.000 funti godišnje. Beatris (31) je potpredsednica za partnerstvo i strategiju u Afinitiju, američkoj softver kompaniji, gde se bavi "razvojem odnosa sa klijentima". Njena plata je nepoznata.

Ti poslovi zasigurno nisu dovoljni da one žive na način na koji su navikle. Endrju ih je dugo vremena finansirao, ali će ih očeva situacija možda pogoditi i po džepu.

"Postoji atmosfera da one ne treba da plate za grehe svog oca. Kraljica je posebno naklonjena unukama Beatris i Evgeniji i poštuje način na koji su ih Endru i Sara (Ferguson, bivša žena princa) vaspitali. Iako sada možda mislite da su napravili haos od života, oni su bili dobri roditelji", naveo je izvor Dejli mejla.

On je dodao da će kraljica Elizabeta II nastaviti da zove princeze u Balmoral tokom leta i dovoljno ih viđa u Vindzoru. I one su naklonjene "super baki", kako je zovu.

"Atmosfera je da svi žele da ih zaštite od ovog i budućeg bola, a ne da plešu na grobu njihovog oca", istakao je anonimni izvor.

Prioritetno pitanje je Beatrisino venčanje 2020., a očekuje se da će detalji oko toga biti saopšteni početkom sledeće godine.. U svetlu poslednjih dešavanja, ponavljanja raskošnog venčanja njene sestre Evgenije u zamku Vindzor prošlog oktobra sa 800 gostiju, vožnjom otvorenom kočijom i dva miliona funti troškova za obezbeđenje i čišćenje može se isključiti.

Kritičari ukazuju da je Evgenijino venčanje pokazalo Endruovu odlučnost da pojača njen status u porodici. Ni sama Beatris nema želju da konkuriše venčanju svoje sestre, ako ništa drugo onda zato što njen verenik, tajkun Edoardo Mapeli Moci (35) ima dete iz prethodne veze.

"Stoga njeno venčanje nije ni trebalo da bude javni spektakl", kažu izvori, dodajući da će Beatris imati ceremoniju u manjoj kraljevskoj kapeli ili privatnoj kapeli Sent Džorž u Vindzoru, prenosi Blic.

Beatris živi - bar delimično - u apartmanu palate Sent Džejms, dok Evgenija sa mužem Džekom Bruksbenkom živi u Ajvi Kotidžu, kući na imanju palate Kensington. Ti objekti su im iznajmljeni po "komercijalnoj stopi", koja je oko 182.000 godišnje. Uvek se pretpostavljalo da princ Endru pokriva taj trošak.

Vikendom princeze idu kući u Vindzor, gde njihovi razvedeni roditelji žive zajedno. Princeze, kako ističe Dejli mejl, obožavaju svoje roditelje i Evgenijin Instagram je pun postova u kojima izražava svoju naklonost njima.

Na stranu sve, obe princeze uživaju u raskošnom životu koji daleko premašuje njihova primanja, uključujući dizajnersku odeću, česte odmore i večere po restoranima. Obe su popularne u javnosti i imaju velik broj poznatih, imućnih prijatelja.

Evgenija je bliska sa manekenkama Suki Voterhaus i Karom Delavinj, pop zvezdama Eli Gulding i Robijem Vilijamsom, umetnikom Trejsi Emin i fotografom grofom Nikolajem fon Bizmarkom, dečkom nekadašnje manekenke Kejt Mos. Beatris se druži sa Dašom Žukovom, bivšom ženom ruskog oligarha Romana Abramoviča.

"One su dve mlade žene sa stvarnim osećajem dužnosti i onim što znači biti deo kraljevske porodice. Majka im je uvek usađivala da uvek kažu 'hvala' i 'molim', da se smeškaju medijima i da je pažnja javnosti deo njihove pozicije. Nasmeši se i kreni dalje je njihova matra", zaključio je izvor.

Kurir.rs/Dejli Mejl

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...