JEZIVA SUDBINA KINEZA KOGA SU ZAPALILI DEMONSTRANTI U HONGKONGU: Probudio se iz kome, ženi odmah uputio jezivu poruku!
Foto: EPA

brutalno

JEZIVA SUDBINA KINEZA KOGA SU ZAPALILI DEMONSTRANTI U HONGKONGU: Probudio se iz kome, ženi odmah uputio jezivu poruku!

Planeta -

Kinez koga su demonstransti zapalili u Hong Kongu, probudio se posle više od 10 dana u komi, ali je suočen sa dugim i mučnim oporavkom - i tela i u uma.

Građevinski radnik, identifikovan samo po prezimenu, Li, učestvovao je u verbalnom sporu sa grupom demonstranata, koji su 11. novembra jurili kroz metro stanicu u u centralnom Hong Kongu. On je insistirao da su svi oni Kinezi", pa su ga demonstranti polili benzinom i zapalili pred šokiranim prolaznicima.

Li, koji je pretrpeo jake opekotine koje su pokrivale gotovo polovinu njegovog tela, proveo je više od 10 dana na intenzivnoj nezi dok je bio u komi. Posle dve operacije prebačen je u specijalizovani centar za opekotine.

Veći deo njegovog tela je još u zavojima, a lice i dalje nosi ožiljke i tragove velikih opekotina. suočiti sa izuzetno dugim i bolnim procesom oporavka.

Li takođe ne može da prepozna svoju ćerku i pati od napada panike. „On me samo poznaje. Kada su u odeljenje ušli još jedna ili dve osobe, činilo se da je veoma uplašen, kao da ga neko može napasti", kaže njegova žena, koja dodaje da joj je rekao da su to "jako loši ljudi".

Ona se i dalje bori da shvati zašto je njen suprug bio izložen takvim strahotama. "Nikada se nije svađao sa ljudima na ulici i mislim da jednostavno nije mogao da podnese one ljude koji uništavaju metro stanicu", rekla je njegova supruga, koja nije želela da otkrije svoj identitet iz straha od posledica.

"Bila sam slomljena i jednostavno nisam mogla da prihvatim tu činjenicu", dodala je, objašnjavajući da je njen muž "tako dobra osoba."

Kurir.rs/RT Foto:EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track