Holms poslao plan masakra psihijatru, koverat neotvoren
Foto: REUTERS

pokolj mogao biti sprečen

Holms poslao plan masakra psihijatru, koverat neotvoren

Planeta -
Džoker-ubica nekoliko dana uoči napada poslao svesku psihijatru u kojoj je detaljno najavio svoje planove, ali je ta pošiljka ostala neotvorena, objavio Foks njuz

AURORA - Džejms Holms, optužen za ubistvo 12 i ranjavanje 58 ljudi u bioskopu u Aurori u blizini Denvera na premijeri filma o Betmenu, nekoliko dana uoči napada poslao je svesku psihijatru u kojoj je detaljno najavio svoje planove, ali je ta pošiljka ostala neotvorena, javio je danas Foks njuz!

Paket koji je navodno poslao 24-godišnji Holms ostao je neotvoren možda i nedelju dana pre njegovog otkrića u ponedeljak, navela je američka TV stanica pozivajući se na izvore u policiji.Prema izveštaju Foks njuza, policija i agenti FBI su pozvani u medicinski kampus Univerziteta Kolorado u ponedeljak ujutru pošto je psihijatar, koji je i profesor u školi, prijavio da je primio pošiljku za koju veruje da je od osumnjičenog Holmsa, koji je masakr izvršio u petak.

Ispostavilo se da je pošiljka od neke druge osobe, ali su tokom pretrage pošte, policija i FBI utvrdili da je psihijatar primio još jednu pošiljku - na kojoj je povratna adresa bila od Holmsa, navodi Foks njuz."U tom paketu nalazila se sveska puna detalja o tome kako će ubijati ljudi. U njoj su i crteži na kojima je prikazano šta će uraditi - crteži i ilustracije masakra", rekli su izvori u policiji, kako prenosi Rojters.

Holms, koji je uhapšen odmah posle napada, prvi put se pojavio pred sudom u ponedeljak a 30. jula se očekuje da protiv njega bude podignuta optužnica. U Denveru je danas sahranjena najstarija žrtva masakra - 51-godišnji Gordon Kauden, koji je kobne večeri poveo svoje ćerke na premijeru filma "Uspon mračnog viteza". Njegove ćerke su preživele napad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track