Najnovije vesti

REKONSTRUKCIJA STRAVIČNOG ZLOČINA: Profesor monstrum koji je masakrirao studentkinju pokušao da se ubije! (FOTO, VIDEO)
Iz srećnih dana... Profesor Oleg Sokolov s ljubavnicom Anastasijom Ješenko, Foto: Screenshot

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO RUSIJU

REKONSTRUKCIJA STRAVIČNOG ZLOČINA: Profesor monstrum koji je masakrirao studentkinju pokušao da se ubije! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Poznati ruski istoričar Oleg Sokolov (63), koji je ubio i raskomadao svoju 24-godišnju ljubavnicu Anastasiju Ješčenko, pokušao je da se ubije tokom rekonstrukcije zločina u njegovom stanu.

Sokolov je iskoristio nepažnju i zgrabio mač u nameri da se izbode, ali je u poslednji čas savladan i sprečen u svojoj nameri.

Za svaki slučaj... Ubica u panciru  na rekonstrukciji
Za svaki slučaj... Ubica u panciru na rekonstrukcijifoto: EPA/Valentin Yegorshin

Nepoznat motiv

Profesor na univerzitetu u Sankt Peterburgu imao je lisice na rukama, što mu je dodatno otežalo pokušaj samoubistva i da sebi prekrati muke.

foto: AP

Sokolov je na rekonstrukciji priznao da je Anastasiju raskomadao testerom nakon što ju je usmrtio ispalivši četiri metka iz pištolja u nju. Motiv za užasan zločin nije zvanično utvrđen.

Po verziji koju je ispričao žrtvin brat, Anastasija je želela da ide na prijateljev rođendan, ali joj Sokolov to nije dozvolio.

foto: Profimedia

Po tvrdnjama advokata osumnjičenog, Anastasija je prva nožem napala ljubavnika nakon što joj je on rekao da želi da provede vikend sa svojom decom iz prvog braka.

Raniji napad

Ruski mediji su ranije preneli i izjavu druge studentkinje, koja tvrdi da ju je Sokolov pretukao kada je pokušala da raskine vezu sa njim. On ju je navodno vezao za stolicu, udarao po licu i stomaku pretivši joj vrelom peglom.

Sokolov je nakon hapšenja izjavio da mu je cilj bio da obuče Napoleonovu uniformu i oduzme sebi život nakon što se otarasi Anastasijinih delova tela. Nesrećnoj ženi Sokolov je odsekao glavu i ekstremitete. Policija ga je privela kada je pokušao da ih se otarasi i baci u reku.

Kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...