TONI BLER PORUČIO: Britanija je u opasnom neredu! Javnost nije uverena da ijedna glavna stranka zaslužuje izbornu pobedu
Foto: AP

POLITIČKA KRIZA

TONI BLER PORUČIO: Britanija je u opasnom neredu! Javnost nije uverena da ijedna glavna stranka zaslužuje izbornu pobedu

Planeta -

Bivši britanski premijer Toni Bler smatra da je Velika Britanija u "opasnom neredu", kao i da ni njegova Laburistička stranka, ni konzervativci Borisa Johnsona ne zaslužuju pobedu na izborima 12. decembra.

"Javnost nije uverena da ijedna glavna stranka zaslužuje izbornu pobedu", izjavio je Bler novinarima.

Velika Britanija održava izbore tri godine ranije, jer je parlament u "slepoj ulici" zbog Bregzita, nesposoban da se dogovori o tome kako i treba li uopšte napustiti Evropsku uniju, prenosi Rojters.

"Mi smo u neredu", rekao je Bler koji je bio laburistički premijer između 1997 i 2007. godine.

Bler je ocenio da su obe velike stranke prodavale fantazije i da, ako su izborne ankete tačne, verovatno će Džonsonova stranka dobiti većinu.

On kaže da njegovu stranku sada kontroliše "marksističko-lenjinističko krilo" i da je njihov vođa Džeremy Korbin obećao revoluciju.

"Problem s revolucijom nikad nije kako će početi, nego kako će završiti. Problem s revolucijama jeste i u tome što uvek završe loše", rekao je Bler.

Kako se navodi, glasanje 12. decembra biće težak izbor između "socijalističke" države pod laburistima, koji nude drugi referendum o napuštanju EU, ili slobodnog tržišta konzervativaca koji bi da se Bregzit desi do kraja januara.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track