Najnovije vesti

VATRENA KUGLA PROLETELA NEBOM: Svi su mislili da je meteor, ali jedan čovek tvrdi drugačije! (FOTO)
Foto: Facebook/Polk County Sheriff's Office Oregon

NEOBIČAN FENOMEN

VATRENA KUGLA PROLETELA NEBOM: Svi su mislili da je meteor, ali jedan čovek tvrdi drugačije! (FOTO)

Planeta

Prizor vatrene kugle na nebu iznad okruga Polk u Oregonu pokrenuo su žestoku uzbunu usled izveštaja o avionskoj nesreći.

Međutim, ništa nije pronađeno, a policija sada smatra da je u pitanju meteor. Korisnici interneta imaju drugačija objašnjenja.

Sve je počelo u četvrtak uveče, kada je šerifova kancelarija poziv o mogućoj avionskoj nesreći. Jedan građanin je zatim poslao nekoliko fotografija na kojima se vidi nešto nalik na belu traku koju bi avion mogao ostaviti za sobom pri padanju.

Policija je požurila da pronađe mesto prijavljenog pada, poslavši helikopter da pregleda šumovito područje u nadi da će naći ostatke. Međutim, opsežna pretraga nije otkrila ništa.

Vatrena kugla je prirodni događaj?

U izveštajima od petka, policajci su rekli da su „iskoristili sve dostupne sisteme praćenja vazduhoplovstva i da nijedan avion nije nestao“. Na kraju su zaključili da je misteriozna vatrena kugla verovatno bila meteor.

"Sa sigurnošću možemo reći da nije bilo avionske nesreće. Mislimo da je to bio neki prirodni događaj", rekao je zamenik šerifa okruga Polk, poručnik Dastin Njuman.

U međuvremenu, šerif okruga Mark Garton rekao je da policija zaista veruje da je u pitanju meteor. Garton je istakao da se događaj podudarao sa „pomalo retkom meteorskim kišom“ koja je registrovana u tom području. Međutim, Mark Robertson iz policije kasnije je izjavio da „nisu stopostotno sigurni“.

Lokalni stanovnik, koji je snimio fotografije i poslao ih policiji, izneo je sumnju u policijsku verziju događaja.

"Viđao sam meteore, oni su bleštavo beli i nestanu za pet sekundi. Ovo je predugo trajalo", rekao je Ričard Romano.

Romano je dodao da se spremao da proveri poštu kada je primetio malu letelicu koja se približavala, nekoliko trenutaka pre nego što se trag pojavio na nebu.

Još uvek misteriozan, incident je pokrenuo igru pogađanja bez nedostatka teorija. Neke su neverovatnije od drugih. Neki su dali prilično prizemna objašnjenja, tvrdeći da je policija pomešala avion sa vatrenom kuglom. Međutim, ne slažu se svi sa tim.

"Morate da naučite šta su kondenzacijski tragovi. Vodena para neće ostati topla zbog okolnog vazduha koji je u minusu, pa se brzo rasipa"; napomenuo je jedan korisnik Fejsbuka.

Drugi su bili kreativniji u pokušajima da objasne fenomen.

"To je Supermen!", glasio je drugi komentar.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...