VELIKA POMORSKA NESREĆA U RUMUNIJI: Prevrnuo se brod sa 15.000 ovaca!!
Prizor za nevericu... Prevrnuti teretni brod na pučini, Foto: Screenshot

Katastrofa

VELIKA POMORSKA NESREĆA U RUMUNIJI: Prevrnuo se brod sa 15.000 ovaca!!

Planeta -

Crno more: Niko od 22 člana posade nije nastradao, spasilačke službe pokušavaju da iz mora izvuku što više životinja

BUKUREŠT - U Rumuniji se desila jedna od najvećih pomorskih katastrofa, kada se nedaleko od obale Konstance prevrnuo veliki teretni brod na kome je bilo čak 15.000 ovaca!

foto: Screenshot

Brzom intervencijom obalske straže, policije i vatrogasaca spasena su sva 22 člana posade. Jedan od mornara je zadržan u bolnici zbog promrzlina. Svi članovi posade su iz Sirije, a brod „Kvin Hind“ plovio je pod zastavom države Palau. Krajnje odredište trebalo je da bude grad Džeda u Saudijskoj Arabiji. Nakon što je posada spasena, pokrenuta je akcija pronalaženja i spasavanja nesrećnih životinja iz ledenog mora. Prema nezvaničnim informacijama, od 15.000 ovaca spaseno je manje od 50. - Angažovali smo brojne čamce koji pretražuju vode oko potonulog broda. Spasli smo nekoliko desetina ovaca koje su plivale na površini. Nažalost, većina se udavila, rekla je Ana-Marija Stoika, portparolka službe za vanredne situacije.

foto: Screenshot

Do nesreće je došlo u nedelju kasno po podne, a tokom noći spasilačke službe su pravile pauzu. - Najvažnije je da nije nastradao niko od posade. Jedan mornar je zadržan u bolnici zbog hipotermije - dodala je Stoika.

Brod dugačak 85 metara prevrnuo se nakon što je isplovio iz luke Midija nedaleko od Konstance, najveće luke na Crnom moru i jedne od najvećih u Evropi.

Kurir.rs/ Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track