RAMA U VIDEO PORUCI: Komšije, Evropa i SAD su nam ponudile pomoć! Ono što nas ne ubije, to nas ojača!
Foto: Profimedia

zemljotres u albaniji

RAMA U VIDEO PORUCI: Komšije, Evropa i SAD su nam ponudile pomoć! Ono što nas ne ubije, to nas ojača!

Planeta -

Sve vladine agencije su angažovane i intenzivno rade na spasavanju života na najugroženijim mestima u Draču i Tumanu posle razornog zemljotresa koji je jutros pogodio Albaniju, rekao je premijer Edi Rama.

"U ovom dramatičnom trenutku treba da sačuvamo pribranost, budemo jedni uz druge kako bi se izborili sa ovim šokom", napisao je Rama na Fejsbuku.

foto: EPA/MALTON DIBRA

On je izjavio da je serija zemljotresa koja je jutros pogodila tu zemlju motivisala lidere brojnih zemalja da ponude svoju pomoć građanima Albanije. Među njima su, naveo je, italijanski i grčki premijeri, Đuzepe Konte i Kirijakos Micotakis. Među državama koje su ponudile pomoć je Srbija.

Takođe, kako prenose albanski mediji, Rama je rekao i da su pomoć ponudile SAD, EU, Francuska i Turska. Napomenuo je i da je Priština aktivirala posebne timove koji će pomoći u kriznim područjima Albanije.

"Svi prijatelji Albanije brzo su reagovali. Premijeri Konte i Mitcotakis uputiće specijalne letilce. Predsednik Makron i predsednik Erdogan izrazili su spremnost za svaku pomoć njihovih država. Ambasade EU i SAD su takođe najavile da su spremne da nam pomognu", rekao je Rama.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track