Najnovije vesti

TRAKTORI KRENULI NA PARIZ I LION: Nakon nemačkih i francuski poljoprivrednici krenuli u štrajk (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

štrajk poljoprivrednika

TRAKTORI KRENULI NA PARIZ I LION: Nakon nemačkih i francuski poljoprivrednici krenuli u štrajk (FOTO, VIDEO)

Planeta

Francuski poljoprivrednici stižu danas na traktorima u Pariz i Lion kako bi protestovali zbog stagniranja zarada i, kako kažu, nelojalne konkurencije, samo dan nakon identičnih protesta nemačkih farmera u Berlinu.

Očekuje se da će današnji protest izazvati saobraćajni haos na području Pariza, jer poljoprivrednici iz cele zemlje nameravaju da dovezu 1.000 traktora u glavni grad, javlja agencija AP.

foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Organizatori protesta kažu da nameravaju da se voze oko pariskog kružnog prstena i niz aveniju Fok, koja vodi do spomenika Trijumfalna kapija.

Poljoprivrednici se žale, između ostalog, na trgovinske sporazume za koje kažu da ih stavljaju u nepovoljan položaj, na vladinu reformu koja nije uspela da poveća njihove prihode, na propise za koje tvrde da sputavaju rad ovog sektora...

foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ministar poljoprivrede Didije Gijom rekao je za radio Evropu 1 da "podržava njihovo ogorčenje i njihov protest". Policija u Parizu i Lionu preporučila je vozačima automobila da izbegavaju pomenute putne rute kojima će se kretati učesnici protesta.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...