UŽAS! PRONAĐEN UGINULI JELEN SA 7 KILOGRAMA PLASTIKE U STOMAKU: Jeo smeće jer je mislio da je hrana (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: EPA

ekološki problem

UŽAS! PRONAĐEN UGINULI JELEN SA 7 KILOGRAMA PLASTIKE U STOMAKU: Jeo smeće jer je mislio da je hrana (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

U nacionalnom parku Kun Satan na severu Tajlanda pronađen je uginuli jelen sa sedam kilograma plastičnog otpada i drugog smeća u stomaku.

Desetogodišnjeg jelena, teškog oko 200 kilograma, u ponedeljak su otkrili rendžeri iz nacionalnog parka Kun Satan, preneo je Rojters. Zvaničnici su procenili da je jelen uginuo najmanje dva dana ranije.

foto: EPA

"Kada su veterinari pregledali jelenov stomak, otkrili su mnogo smeća - većinom plastiku", rekao je Kriangsak Tanompan, direktor zaštićenog regiona u nacionalnom parku Kun Satan.

foto: EPA

Prema prvobitnom ispitivanju, jelen je uginuo od crevne opstrukcija nakon konzumiranja smeća tokom dužeg vremena. Veterinari su u njegovom želucu pronašli plastične kese, upotrebljene čaše od kafe, pakete nudli, gumene rukavice, maramice, donje rublje i plastični konopac.

foto: EPA

"Mesto gde smo zatekli jelena je zaštićena šuma, ali se nalazi u blizini mesta gde ima ljudi i puteva na kojima prolaznici ponekad bacaju đubre", rekao je Tanompan.

Prošle godine Odeljenje za nacionalne parkove, divlji život i zaštitu biljaka zabranila je upotrebu plastike i pene u svim nacionalnim parkovima u zemlji, ali to nije sprečilo uginuće životinja od plastičnog otpada.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track