AMERI SE PLAŠE RUSIJE, A EVO KAKVE ŠANSE BI IMALI PROTIV SSSR DANAS: Šokantna analiza kineskih medija! (VIDEO)
Foto: Profimedia

neočekivano

AMERI SE PLAŠE RUSIJE, A EVO KAKVE ŠANSE BI IMALI PROTIV SSSR DANAS: Šokantna analiza kineskih medija! (VIDEO)

Planeta -

Zamislimo da SSSR i danas postoji kao država. Amerikanci bi vodili skromniju spoljnu politiku i ne bi smeli da provociraju Rusiju kako to sad čine, tvrdi kinesko izdanje Feniks.

Kad bi Sovjetski Savez postojao danas bila bi to velesila koja ni u čemu ne zaostaje za Sjedinjenim Američkim Državama, tako je zaključilo kinesko izdanje Feniks (Fenghuang wang).

Po mišljenju autora ovog članka, čak i bez posebnog razvoja nauke i tehnike SSSR bi bio i danas druga najjača država sveta.

Analizirajući stanje države u trenutku raspada, izdanje obraća pažnju na to da je SSSR bio druga najjača ekonomija sveta. Proizvodnja vojne tehnike imala je veliki udeo u industriji i zahvaljujući vojnoj snazi SSSR bi danas mogao i da vrši pritisak na Sjedinjene Države, pišu Kinezi.

Autor kineskog izdanja smatra da današnja Rusija u mnogim stvarima zaostaje za Sovjetskim Savezom. Ali bez obzira na to Rusija je druga vojna sila u svetu i uspešno sprovodi svoju politiku u različitim delovima sveta. Ali kad bi SSSR i danas postojao Sjedinjene Države bi vodile skromniju spoljnu politiku i ne bi smele da provociraju Rusiju kako to sad čine, piše kinesko izdanje Feniks.

Kurir.rs/Russia-beyond Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja