MALTEŠKI BIZNISMEN O SLUČAJU UBISTVA NOVINARKE: Spreman je da svedoči protiv zvaničnika vlade, opleo i po premijeru!
Foto: EPA

traži pomilovanje

MALTEŠKI BIZNISMEN O SLUČAJU UBISTVA NOVINARKE: Spreman je da svedoči protiv zvaničnika vlade, opleo i po premijeru!

Planeta -

Ugledni malteški biznismen Jorgen Feneh ponudio je da svedoči protiv visokog zvaničnika vlade u slučaju ubistva novinarke Dafne Karuane Galicije i izjavio da je premijer te zemlje u sukobu interesa u tom slučaju.

Advokat biznismena Jorgen Feneha dostavili su sudu pismo predsedniku Džordžu Veli u kojoj ga mole za pomilovanje, a zauzvrat obećava da će sudu pružiti informacije povezane sa bivšim vladinim šefom osoblja Kitom Šembrijem, bivšim ministrom turizma Konradom Micijem i ministrom ekoniomije Krisom Kardonom i drugim ljudima bliskim premijeru, preneo je u četvrtak Rojters.

Advokati Feneha, koji je uhapšen prošle nedelje u vezi sa ubistvom, izjavili su da premijer Džozef Muskat ne bi trebalo da bude uključen u odluku o pomilovanju jer je bio među osobama koje su "možda imale interes da se pomilovanje ne odobri".

Advokati su dodali i da bi sudija trebalo da odluči o pomilovanju bez mešanja Muskatovog kabineta.

Karuana Galicija ubijena je kada je aktivirana bomba u njenom automobilu nedaleko od njene kuće, a za postavljanje bombe optužena su trojica muškaraca, ali vlasti za sada nisu uspele da otkriju ko ih je postavio.

Feneh, jedan od najbogatijih građana Malte, rekao je policiji da je Šembri mozak organizacije ubistva.

Šembri je pušten iz pritvora u četvrtak uveče i nije davao izjave.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track