DIPLOMATE SE OPRAŠTAJU OD JUNKERA: Nedostajaće mi njegovi poljupci! Ovo su najluđi momenti bivšeg šefa EK (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

BIO JE ŽIVOPISAN

DIPLOMATE SE OPRAŠTAJU OD JUNKERA: Nedostajaće mi njegovi poljupci! Ovo su najluđi momenti bivšeg šefa EK (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Poslednjeg dana službe, komesar Velike Britanije pri Evropskoj uniji Džulijan King rekao je da će mu nedostajati povremeni poljubac od njegovog šefa Žan-Kloda Junkera.

"Ne žalim ... ovo je logičan ishod referenduma", kazao je King zatrpan kartonskim kutijama i jastucima koji čekaju da budu spakovani.

"Nedostajaće mi topli zagrljaji i povremeni poljupci od mog šefa", rekao je King.

foto: Profimedia

Junker je poznat po tome da ljubi u obraz kako kolege tako i svetske lidere, uključujući i američkog predsednika Donalda Trampa.

1 / 7 Foto: EPA

S obzirom da će Britanija napustiti evropski blok 31. januara, London je odbio da imenuje svog predstavnika u novom sazivu Evropske komisije, koja u nedelju stupa na funkciju pod nemačkom konzervativkom Ursulom fon der Lejen.

"Kada se nova komisija sastane sledeće nedelje, biće bez britanskog komesara po prvi put u veoma dugom periodu", rekao je King i dodao da je bio poslednji od 15 komesara od kada se Britanija pridružila tadašnjoj Evropskoj ekonomskoj zajednici 1973. godine.

Inače, Junker, političar iz Luksemburga i dugogodišnji predsednik Evropske komisije, prvenstveno je bio poznat po slobodnom ponašanju, a sve kolege je voleo dobro da izljubi.

Osim toga, uvek su ga pratile i glasine da voli i da popije, a sumnje su posebno pobuđivali snimci na kojima se tetura. U poslednje vreme se vadio na išijas i druge probleme sa leđima, ali pitanje koliko je to objašnjenje bilo uverljivo.

Žan Kvatremer, francuski novinar koji godina prati Evropsku uniju, svojevremeno je rekao da je Brisel preplavljen pričama da Junker pije i da je to izmaklo kontroli.

Što se tiče njegovih tvrdnji da su ga bolela leđa, posmatrači tvrde da se on kasnije smejao i veselio i da nije izgledao kao neko koga nešto boli.

"Kada mu tokom sastanka donesu vodu, svi znamo da je to džin", rekao je tada jedan izvor.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track