NAPADAČ IZ LONDONA BIO OSUĐIVAN ZBOG TERORIZMA:  Pušten na uslovnu slobodu, nosio elektronsku napravu za praćenje
Foto: EPA

nova saznanja

NAPADAČ IZ LONDONA BIO OSUĐIVAN ZBOG TERORIZMA: Pušten na uslovnu slobodu, nosio elektronsku napravu za praćenje

Planeta -

LONDON - Muškarac koji je nožem ubio dvoje ljudi u Londonu i povredio još tri osobe pre nego što ga je policija ubila bio je ranije osuđen za terorizam, prenose britanski mediji.

On je bio pušten na uslovnu slobodu pošto je pristao da nosi elektronsku napravu za praćenje zatvorenika, preneo je Tajms.

Kako je preneo britanski list Telegraf, napadač je nosio lažni pojas sa eksplozivom.

Dve osobe su juče ubijene u napadu nožem u blizini Londonskog mosta, a zatim je ubijen i napadač na koga je policija pucala, javio je BBC.

Ilustracija
Ilustracijafoto: EPA

Londonska policija saopštila je da ovaj incident tretira kao teroristički napad, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan izjavio je nešto ranije da policija ne traga više ni za kim u vezi sa incidentom u blizini Londonskog mosta u kojem je napadač napao nožem više osoba.

On je pohvalio "heroizam od kojeg zastaje dah" a koji su pokazali građani u incidentu, potrčavši prema osumnjičenom i razoružali ga, preneo je AP.

Premijer Boris Džonson takođe je pohvalio izuzetnu hrabrost građana koji su fizički intervenisali da bi zaštitili živote drugih.

"Za mene oni predstavljaju ono najbolje što naša zemlja ima i ja im zahvaljujem u ime čitave zemlje", kazao je premijer.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track