Najnovije vesti

TAMARA JE 12 DANA PREŽIVELA U PUSTOŠI AUSTRALIJE: Pronašli su je blizu vode, a za njenim prijateljima se još traga!
Foto: Printscreen: Youtube/ ABC News (Australia)

dramatično

TAMARA JE 12 DANA PREŽIVELA U PUSTOŠI AUSTRALIJE: Pronašli su je blizu vode, a za njenim prijateljima se još traga!

Planeta

Žena koja se izgubila u udaljenom pustom delu Australije pre 12 dana, spašena je, dok se za njena dva prijatelja još traga, saopštila je danas australijska policija.

Policija je ženu pronašla tako što je pratila tragove guma automobila sa kojim su putovali, prenosi AP.

Tamara Mekbet Rajli (52) pronađena je u nedelju uveče i prebačena je u bolnicu zbog dehidratacije i izlaganja suncu, saopštila je policija i dodala da se helikopterima traga za njenim prijateljima.

Njih troje odvezli su se 19. novembra iz Alis Springsa, međutim njihov automobil se zaglavio u koritu reke jugozapadno od grada.

Mekbet Rajli je pronađena 1,5 kilometara severno od kola, blizu izvora vode, a kako je navela policiji, trudila se da ostane blizu vode koju je pila, zbog čega je verovatno i izdržala sve ovo vreme.

Prema njenim rečima, njeni prijatelji su nastavili da hodaju 20 kilometara ka autoputu kako bi izbegli pustinjske vrućine koje su dosezale i 40 stepeni, a sa sobom su imali vodu i malo hrane.

Ona je kazala da je ostala kod izvora vode jer nije verovala da bi izdržala pešačenje do autoputa, kao i da nije znala da li ih iko traži.

"Kada me je pronašao helikopter mislila sam da su prijatelji stigli do autoputa", rekla je Mekbet Rajli.

U policiji su kazali da su otkrili tragove cipela, ali da je područje po kome se kreću prilično razunoliko - puno je peščanih dina, glinenog tla, ali i stena.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...