SASTANAK DŽONSONA I TRAMPA U LONDONU, ALI BEZ ZAJEDNIČKE SLIKE: Mediji misle da Boris izbegava predsednika SAD!
Foto: Profimedia

SAMIT NATO

SASTANAK DŽONSONA I TRAMPA U LONDONU, ALI BEZ ZAJEDNIČKE SLIKE: Mediji misle da Boris izbegava predsednika SAD!

Planeta -

Premijer Britanije razgovarao je u Londonu sa predsednikom SAD, a britanskim medijima je "zapalo za oko" da je Boris Džonson izbegavao da se fotografiše sa Donaldom Trampom.

Džonson, koji je u kampanji uoči izbora 12. decembra, rekao je novinarima da će se kasnije fotografisati sa svim liderima NATO zemalja.

Rojters prenosi da su se Džonson i Tramp sastali kasno sinoć i napominje da američki predsednik nije popularan u Britaniji. Kako se navodi, Džonson je zatražio od Trampa da se ne meša u kampanju.

"Imali smo dobar sastanak i razgovarali smo o budućnosti NATO, o onome šta se dešava u Siriji i drugim bezbednosnim pitanjima", rekao je Džonson.

Tramp je na Tviteru objavio da je sa Džonsonom, između ostalog, razgovarao o NATO i trogovini, navodeći da je "uživao u sastanku".

AP dodaje da Džonson želi da izbegne ga "previše povežu" sa američkim liderom i nije se fotografisao uz Trampa juče. Britanski premijer je međutim negirao da izbegava Trampa.

"Neću se slikati sa svim mogućim liderima NATO", rekao je Džonson.

foto: Profimedia

Džonson je juče o Siriji razgovarao i sa liderima Nemačke, Francuske i Turske, ističući da veruje da je važno da se vojna alijansa drži zajedno.

Britanski premijer Boris Džonson, koji se našao u situaciji da žonglira izbornom kampanjom i sastankom NATO, apelovao je na jedinstvo u savezu posle kritika francuskog predsednika Emanuela Makrona.Džonson je istakao značaj NATO po bezbednost jedne milijarde ljudi.

"U njegovoj osnovi je obećanje da ćemo stati u odbranu jedni drugih: svi za jednog i jedan za sve", rekao je Džonson po dolasku u luksuzni hotelski kompleks izvan Londona, gde se održava samit NATO.

Kurir.rs/Tanjug/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track