DUA JE OTETA PRE 3 DANA, A NJEN DRUG JE UPUCAN U VRAT: Kada je njena sestra objavila vest, krenuli su jezivi komentari!
Foto: Profimedia

horor u pakistanu

DUA JE OTETA PRE 3 DANA, A NJEN DRUG JE UPUCAN U VRAT: Kada je njena sestra objavila vest, krenuli su jezivi komentari!

Planeta -

Prošla su tri dana otkako je Dua Mangi oteta iz predgrađa najvećeg pakistanskog grada Karačija, ali o njoj nema traga.

Njenog prijatelja Harisa Somroa, s kojim je šetala ulicom kada su je otela četiri ili pet naoružanih muškaraca, jedan od napadača je upucao kada se pokušao odupreti. Još je u bolnici - kaže se da mu je pucano u vrat - a nema informacija se da li mu je stanje stabilno.

Motiv kidnapovanja nije poznat, kao ni lični život otete devojke, ali njen Fejsbuk profil otkriva joj da je obrazovana, uspešna i nezavisna žena.

Međutim, otmica bi možda ostala neprimićena u Karačijum gradu kriminala -bila bi samo još jedna statistika - da je to nije objavljeno na društvenim medijima.

Sve je počelo kada je njena Laila Mangi, objavila fotografiju Due na Fejsbuku sa vestima da je oteta. Međutim, uprkos dobroj nameri porodice, stvari su krenule u lošem smeru: komentatore na društvenim mrežama privuklo je ono što je Dua nosila - majicu bez rukava - i na osnovu toga su zaključili da je "sama tražila da bude oteta".

Zatim su pisali i da mlada devojka nije imala ništa da traži na ulici sa muškarcem usred noći.

Iako je mešanje polova postalo uobičajeno u urbanim oblastima Pakistana, tradicionalni konzervativni elementi i dalje su jaki protiv toga.

Međutim, visoki policijski službenik, Širaz Ahmad, rekao je za BBC da ova rasprava na društvenim medijima ide u korist otmičarima i policijsku istragu čini težom.

Otmica se odigrala u bogatijem delu Karačija. Policija je pronašla oba njihova mobilna telefona na mestu otmice. Kažu da su tokom borbe isplali dok su otmičari ubacivali Duu u automobil, za koji policija tvrdi da su ga ukrali.

CCTV snimci tog područja i praćenje geo-lokacije mobilnih telefona je u toku.

Dua je nećakinja poznatog pesnika i kolumniste na jeziku Sindhija, Aijaza Mangija. Opisuje je kao studentkinju prava koja je učestvovala u "aktivnom interesovanju za pitanja koja se tiču progresivne politike, feminizma i ljudskih prava".

Dve godine je studirala na koledžu u Sjedinjenim Državama, ali se potom vratila i sada studira na pravnom fakultetu u Karačiju.

Mangi je rekao da nije siguran da li je ova otmica lična osveta za njega i da otkup još nije tražen.

Kurir.rs/BBC

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja