Angela Merkel dvaput u istoj haljini!
Foto: Reuters

Reciklaža

Angela Merkel dvaput u istoj haljini!

Planeta -
Domaći mediji joj zamerili da je na Vagnerov festival došla u istoj tirkiznoj haljini koju je nosila 2008. Za razliku od većine svetskih lidera koji letuju na luksuznim jahtama, najmoćnija žena sveta odmara se skromno i u osami planinareći po Južnom Tirolu

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel koja već tradicionalno, posle otvaranja Vagnerovog muzičkog letnjeg festivala u Bajrojtu odlazi na odmor, odmara se, prema pisanju štampe, i ovog leta, u Južnom Tirolu, zajedno sa svojim mužem Joahimom Zauerom.

Merkelova je sinoć u Bajrojtu, dobro raspoložena, u tirkizno-plavoj haljini, mediji kažu istoj onoj iz 2008. godine i u kratkim svilenim čarapama, koje je vetar "odao", pokupila aplauze i podelila autograme, a od danas je već čeka planinarenje i uživanje u lepotama Južnog Tirola, čistoj prirodi i distanci od političkog stresa u metropolama ovog sveta.

Za razliku od svojih evropskih kolega - sadašnjih i bivših - koji su viđeni, uglavnom, preplanuli sa bogatim prijateljima na ekskluzivnim jahtama, Merkelova se odmara, privatno sa suprugom, rado u Toskani ili na južnoitalijanskom ostrvu Išija ili u nemačkim, švajcarskim i drugim brdima.

I nemački Bundestag se nalazi u letnjoj pauzi i prva sednica ovog donjeg doma nemačkog parlamenta zakazana je za 11. septembar.

Kada je, međutim, reč o najmoćnijem političaru Evrope, Merkelova je u jednom intervjuu, davno, malo "odškrinula vrata" i rekla da, kada jednog dana bude završila svoju političku karijeru (koju je započela osamdesetih u DDR), želi da ode na odmor u Afriku i Južnu Ameriku. Ona, međutim, ima i jedan "stari san"- putovanje transibirskom železnicom.

Prva žena u istoriji Nemačke na čelu vlade, koja svoj privatni život hermetički čuva, rekla je jednom, takođe, i da svom mužu rado priprema doručak, da je njena čorba od krompira prosečna, da peče kolač od šljiva, da za Božić na trpezi najčešhe ima gusku....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track