Najnovije vesti

BURNA TV DEBATA U VELIKOJ BRITANIJI: Ovako je izgledao poslednji duel Džonsona i Korbina pred izbore! (VIDEO)
Foto: Profimedia

IZBORI 12. DECEMBRA

BURNA TV DEBATA U VELIKOJ BRITANIJI: Ovako je izgledao poslednji duel Džonsona i Korbina pred izbore! (VIDEO)

Planeta

Britanski premijer Boris Džonson je rekao da Britanija ima vremena za postizanje sporazuma s Evropskom unijom o budućim trgovinskim odnosima nakon izlaska 31. januara, preneo je Rojters.

Lider opozicionih laburista Džeremi Korbin kazao je u tv debati sa Džonsonom na BBC da je demokratski socijalizam poboljšao standard najsiromašnijih te kako će mu se stranka ponovo okrenuti ako pobedi na izborima 12. decembra.

"Imamo dovoljno vremena da izgradimo novo partnerstvo u slobodnoj trgovini, ne samo s EU nego sa zemljama širom sveta", rekao je Džonson.

Korbin je naveo da će za Džonsonov plan da dogovori trgovinski sporazum sa SAD biti potrebno sedam godina, prenosi Rojters.

Na pitanje je li socijalizam ili kapitalizam podigao životni standard siromašnih, Korbin se jasno opredelio za socijalizam.

"Socijalizam sproveden na demokratski način u ovoj zemlji, Skandinaviji i drugim mestima je podigao životni standard najsiromašnijih", rekao je on.

Dodao je i da je laburistička vlada snažno ojačala životni standard nakon Drugog svetskog rata.

"Naša laburistička vlada će to učiniti ponovo", rekao je Korbin.

Džonson je kazao da je dinamična tržišna ekonomija jedini način da se dođe do "fantastičnih javnih usluga". On je dodao i da neizvesnost oko Bregzita deluje kao "sidro" za britansku ekonomiju.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...