Najnovije vesti

DEČAKA (8) PRETUKLI DRUGOVI, 7 MINUTA JE LEŽAO NA PODU BEZ SVESTI: Dva dana kasnije majka ga je pronašla mrtvog u sobi!
Foto: Printscreen: Youtube/WCPO.com | 9 On Your Side

vršnjačko nasilje

DEČAKA (8) PRETUKLI DRUGOVI, 7 MINUTA JE LEŽAO NA PODU BEZ SVESTI: Dva dana kasnije majka ga je pronašla mrtvog u sobi!

Planeta

U javnosti se pojavio šokantan snimak prikazuje kako je osmogodišnji dečak iz Ohaja ostao da leži bez svesti u školskom kupatilu, nakon što su ga vršnjaci udarili. Samo dva dana kasnije, taj dečak je izvršio samoubistvo.

Gabrijela Tajea iz Ohaja grupa nasilnika napala je u osnovnoj školi, udarajući ga i šutirajući pre nego što je ostao bez svesti čak sedam minuta.

Samo dva dana kasnije njegova majka Kornelija Rejnolds pronašla je sina mrtvog u njegovoj sobi.

Gabrijel je voleo da se sprema za školu, voleo je da peva i igra, da peca svojom majkom, kao i da igra igrice sa ocem. Bio je pametno dete sa dobrim ocenama, kažu njegovi roditelji.

Advokati porodice tvrde da je škola zataškala nasilje, za koje smatraju da je dovelo do smrti osmogodišnjaka.

Prema njima, porodica nije znala da je dečak samo dva dana pre samoubistva doživeo nasilje u školi i da je sedam minuta ležao bez svesti u kupatilu, dok su mu se ostali đaci rugali i šutirali ga.

"Škola ni tri godine kasnije nije nam rekla šta se dogodilo. Šta je direktor znao, šta je zanemik direktora znao o tome da je dečak bio maltretiran i povređivan tokom celog školovanja", rekao je advokat.

Advokati tvrde da je škola nije zvala policiju i da je čekala sat vremena pre nego što je pozvala roditelje i rekla im da se Gabrijel onesvestio, ali da su mu vitalni organi u redu.

Takođe su optužili školu da nije sačuvala još jedan video na kojem se vidi da su Gabrijelu dva dečaka agresivno prilazila.

Porodica veruje da je dečak bio maltretiran još najmanje šest puta, o čemu ih škola nije obavestila.

"Roditelji nisu imali pojma šta se dešava u školi njihovog sina i koliko je to opasno", rekao je advokat na suđenju.

Nakon incidenta koji je zabeležn na snimku, Gabrijel je rekao majci da se seća da je pao i da ga boli stomak. Ona ga je odvela u bolnicu, nakon što je počeo da povraća.

Majka ga je posle ovog događaja ponovo poslala u školu, što kako kaže nikada ne bi uradila da je znala za prethodni napad u školskom toaletu.

Kada se Gabrijel našao u školskom toaltu 26. januara 2017. godine, dva učenika su mu ukrala flašu sa vodom i pokušali su da je puste niz vece šolju. Dečak je prijavi incident učiteljici, ali ona nije znala za prethodni napad, pa nije shvatila ozbiljnost situacije.

Te večeri se Gabrijel ubio po povratka iz škole.

Škola je sa druge strane rekla da je odgovorila kako treba na incident i da nije mogla da zna da će zbog njega dečak izvršiti samoubistvo.

Kurir.rs/Dejli Mejl/wcpo.com/buzzfeednews.com

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...