OBJAVLJENA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA: Demokrate ga ocrnile na 9 strana, a evo i zbog čega
Foto: AP / Andrew Harnik

krive ga zloupotrebu vlasti

OBJAVLJENA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA: Demokrate ga ocrnile na 9 strana, a evo i zbog čega

Planeta -

Američke demokrate danas su objavile optužnicu protiv predsednika SAD Donalda Trampa, a to je dokument od devet strana koji će biti podnet Predstavničkom domu Kongresa na glasanje.

Nacrt rezolucije koji očekuje potvrdu Predstavničkog doma u kojem demokrate imaju većinu, odnosi se na dva tačke - zloupotrebu vlasti i opstrukciju rada Kongresa.

"Ponašanje predsednika pokazalo je da će i dalje ostati pretnja Ustavu ukoliko mu se dozvoli da ostane na vlasti", navodi se u tekstu.

Nensi Pelosi, predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, zatražila je 5. decembra pisanje optužnice protiv predsednika SAD Donalda Trampa zbog "zloupotrebe položaja".

"Predsednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist", rekla je tada Nensi Pelosi.

U nedavnom zvaničnom izveštaju Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o "neprimerenom ponašanju" američkog republikanskog predsednika.

(Kurir.rs/Beta-AFP/Foto: AP/Andrew Harnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track