PRETI NOVI RAT NA BLISKOM ISTOKU, IZRAEL ZAPRETIO IRANU: Sirija će postati vaš Vijetnam, ako ne odete iskrvarićete!
Foto: AP

teške reči

PRETI NOVI RAT NA BLISKOM ISTOKU, IZRAEL ZAPRETIO IRANU: Sirija će postati vaš Vijetnam, ako ne odete iskrvarićete!

Planeta -

Izraelski ministar odbrane Naftali Benet upozorio je Iran da Sirija može postati trajno poprište sukoba u kojem ne mogu pobediti, nakon što je Tel Aviv optužio Teheran da je rasporedio trupe u susednu Siriju.

„Poručujemo Irancima: Sirija će postati vaš Vijetnam. Ako ne odete iskrvarićete, jer ćemo bez oklevanja ukloniti agresivne snage iz Sirije“, izjavio je Benet.

Naftali Benet
Naftali Benetfoto: EPA/ABIR SULTAN

I izraelski ministar inostranih poslova Izrael Kac u je u intervjuu za italijanski list "Korijere dela sera" izjavio da Tel Aviv nije odbacio mogućnost udara ukoliko Teheran proizvede sopstveno nuklearno oružje.

"To je opcija. Nećemo dozvoliti Iranu da proizvodi nuklearno oružje. Ako nam je jedina opcija vojna opcija, mi ćemo se tako i ponašati. Pretnja sankcijama nije dovoljna. Jedina efikasna mera je vojna pretnja usmerena protiv iranskog režima", rekao je Kac.

Izraelske vazduhoplovne snage izvele su brojne vazdušne napade na objekte u Siriji, tvrdeći da ciljaju iranske snage i iransko oružje. Tel Aviv tvrdi da Teheran isporučuje oružje Damasku kao sredstva za napad na Izrael.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto ilustracija: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track