Najnovije vesti

BUGARI PREPADNUTI! BORISOV TRAŽI POMOĆ: Samo NATO može da nam pomogne! OPKOLJENI SMO! (FOTO)
Foto: Profimedia

premijer bugarske moli

BUGARI PREPADNUTI! BORISOV TRAŽI POMOĆ: Samo NATO može da nam pomogne! OPKOLJENI SMO! (FOTO)

Planeta

Bugarska NATO vidi kao jedinog garanta bezbednosti u Crnom moru, izjavio je premijer Bugarske Bojko Borisov nakon susreta sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

"Ne želim da dajem bilo kakve komentare na račun NATO, s obzirom na to da se sa leve strane na Crnom moru nalazi Krim, sa desne Istanbul, a iza nas je i Kosovo“, istakao je Borisov, koji smatra da su opkoljeni i da samo NATO može da im pomogne.

Bugarski premijer je rekao i da zvanična Sofija namerava da očuva balans koji se temelji na poboljšanju opremljenosti vojske i dijalogu sa Rusijom.

"Princip koji sam oduvek zastupao i koji, na našu sreću, zastupa i Stoltenberg, temelji se u odbrani i obuzdavanju. Stoga i Bugarska radi na poboljšanju opremljenosti vojske kako bi bila jaka i bila u stanju da se odupre bilo kakvim pokušajima posezanja na njenu teritoriju. Druga stvar je dijalog sa Rusijom, upravo zato i radimo na projekatu izgradnje nuklearke Belene i gasovoda Balkanski tok“, naglasio je Borisov.

Dodao i da o svemu tome jako dobro zna i Bela kuća, i NATO, kao i EU.

"Bugarska ništa ne krije. To je taj balans koji nam omogućava da igramo ključnu ulogu u regionu, na Crnom moru, stoga se i nadamo da će potpisani sporazum sa Amerikom o stvaranju koordinacionog centra u Varni naići na ogromnu podršku i NATO“, zaključio je Borisov.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...