Najnovije vesti

ONA JE PRVA IDENTIFIKOVANA ŽRTVA VULKANA SMRTI: Otac i sestra se bore za život, ne znaju za njenu CRNU SUDBINU (FOTO)
Foto: Profimedia, Twitter Printscreen

tuga

ONA JE PRVA IDENTIFIKOVANA ŽRTVA VULKANA SMRTI: Otac i sestra se bore za život, ne znaju za njenu CRNU SUDBINU (FOTO)

Planeta

Prva identifikovana žrtva erupcije vulkana na Novom Zelandu je Kristal Iv Brovit (21) iz Melburna. Ona je na vulkanu bila sa porodicom. Njeni otac Pol i sestra Stefani hospitalizovani su i leče ih od teških povreda.

Dosad je potvrđeno 15 žrtava, a dvadeset ih je na odeljenju intenzivne nege gde su zbrinuti zbog teških opekotina.

Policijski ronioci u kontaminiranim vodama oko vulkanskog Belog ostrva gde je vidljivost nikakva, i danas su pokušavali da pronađu preostale dve žrtve erupcije.

Do erupcije je došlo u ponedeljak, a vulkanski pepeo zatrovao je more u blizini ostrva, pa ronioci moraju da se čiste nakon svakog zarona. Zamenik komesara policije, Džon Tims, nazvao je uslove pretraživanja "jedinstvenim i izazovnim", prenosi AP.

Uprkos aktivnosti vulkana i strahu od novih erupcija, vojska je u petak uspela da pronađe tela još šestoro turista. Još dve osobe, za koje se pretpostavlja da su kapetan broda i turistički vodič, vode se kao nestale, ali se veruje da nisu živi.

Ronioci su zapoceli potragu u petak, ali bili su prinuđeni da se zaustave kad su se vremenski uslovi pogoršali. Avionska pretraga ostrva obustavljena je tokom noći.

Na ostrvu se u trenutku erupcije nalazilo 47 turista i njihovih vodiča.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Profimedia/Prinscreen/Twitter)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...