Najnovije vesti

PROVOKACIJA?! MALO BOŽIĆNOG DUHA I TRENAŽNE PUCNJAVE: Američki tenkovi i NATO vežbe na granici sa Belorusijom (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

LITVANIJA

PROVOKACIJA?! MALO BOŽIĆNOG DUHA I TRENAŽNE PUCNJAVE: Američki tenkovi i NATO vežbe na granici sa Belorusijom (VIDEO)

Planeta

Oružane snage Litvanije objavile su snimak obuke američkih tenkova "abrams“, privremeno smeštenih u gradu Pabrade, koji je udaljen samo oko 7,5 kilometara od beloruske granice.

"Malo božićnog duha i trenažne pucnjave M1 "abrams" 1. bataljona 9. konjičkog puka američke vojske u Pabradu“, navodi se u potpisu snimka objavljenog na Tviteru.

Tenkovi i borbena vozila američkog bataljona, koji će šest meseci biti raspoređen na poligonu u Pabradu, stigli su u Litvaniju 21. oktobra. Ranije istog meseca u ovu baltičku zemlju stigli su prvi vojni bataljoni. Prema pisanju litvanskog Sputnjika, u Litvaniju će zbog "obuzdavanja, razmene iskustva i učešća na vojnim vežbama“ biti prebačeno više od 500 američkih vojnika.

foto: Printscreen/Twitter

Analizirajući situaciju sa razmeštanjem američkih tenkova na poligonu u blizini litvanskog grada Pabrade, čija je infrastruktura pripremljena za održavanje različitih vojnih vežbi sa ovom grupom, Ministarstvo odbrane Belorusije pretpostavlja da se "ovo dugo radilo kako bi se ojačalo prisustvo NATO na susednoj teritoriji“. Govoreći o vojnim vežbama NATO "Branilac Evrope“, Belorusija je skrenula pažnju na povećanje kontingenta, kao i na trajanje njegovog boravka u Litvaniji, nazivajući predstojeće vežbe najvećom vežbom NATO u poslednjih 25 godina.

(Kurir.rs/Sputnjik, Foto: Printscreen/Twitter)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...