IDENTIFIKOVANE SU SVE ŽRTVE ERUPCIJE VULKANA NA NOVOM ZELANDU: Poginulo 18 ljudi, a 17 je na lečenju u bolnici!
Foto: Pofimedia

katastrofa na belom ostrvu

IDENTIFIKOVANE SU SVE ŽRTVE ERUPCIJE VULKANA NA NOVOM ZELANDU: Poginulo 18 ljudi, a 17 je na lečenju u bolnici!

Planeta -

Identifikovani su svi stradali u erupciji vulkana na Belom ostrvu, objavila je u utorak novozelandska policija, navodeći među poslednjim identifikovanim žrtvama imena dvoje Australijanaca i jedne Amerikanke.

U erupciji vulkana 9. decembra na popularnom turističkom odredištu stradalo je 18 ljudi, a njih 17 leči se na odeljenjima za intenzivnu njegu zbog teških opekotinama.

Nakon dugotrajne forenzične istrage objavljeno je da su poslednje identifikovane žrtve dvoje australijskih državljana, 32-godišnji Ričard Aron Elzer i 47-godšnja Džuli Ričards, i američka državljanka s prebivalištem u Australiji, 49-godišnja Barbara Džin Holander.

Polilcija je prvi puta objavila i imena dve žrtve čija tela još nisu pronađena - reč je o 17-godišnjoj Vinoni Džejn Langford iz Australije i 40-godišnjem Novozelanđaninu Hajdenu Brajanu Maršalu-Inmanu.

"Postupak identifikacije žrtava je završen", objavila je policija.

Timovi koji pretražuju teren i dalje se nadaju da će pronaći ostatke 17-godišnje devojke i 40-godišnjeg muškarca. Veruje se da se nalaze u moru oko Belog ostrva ali potragu po navodima policije otežava loše vreme.

Sada su poznata imena svih stradalih i nestalih, osim jedne žrtve koja je prošlog vikenda umrla u bolnici. Njen je identitet na zahtev porodice zadržan u tajnosti.

Najmanje 12 od 18 stradalih bili su državljani Australije, a troje Amerikanke odnosno Amerikanci sa prebivalištem u Australiji.

Mediji su izvestili da je muškarac koji je umro u Sidneju australski državljanin. Zvaničnici su pak naveli da su povređeni upućeni na lečenje u Australiju australski državljani odnosno strani državljani ss prebivalištem u Australiji.

Stradalo je i dvoje Novozelanđana koji su na Belom ostrvu radili kao turistički vodiči.

U vreme erupcije na ostrvu se nalazilo ukupno 47 izletnika, uglavnom iz Australije, SAD-a, Velike Britanije, Kine, Nemačke, Malezije i Novog Zelanda.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja