OVAJ UDAR ĆE DOKRAJČITI BISER JADRANA: Veneciji preti nova poplava, šteta od prethodne nemerljiva! Evo reakcije turista!
Foto: AP

katastrofa

OVAJ UDAR ĆE DOKRAJČITI BISER JADRANA: Veneciji preti nova poplava, šteta od prethodne nemerljiva! Evo reakcije turista!

Planeta -

Veneciji su u nedelju pretile nove poplave dok su se olujno nevreme, snažan vetar i odroni nastavili u većem delu Italije.

Nivo mora popeo se do 120 cm oko 10.00 sati, što je niže od meteoroloških prognoza koje su najavljivale 130 ili 140 cm.

Grad u laguni oporavlja se od neuobičajeno visoke "aqua alte" od 187 cm koja je pogodila Veneciju 12. decembra, a bila je najviša u zadnje 53 godine i prouzrokovala je nemerljivu štetu.

Trg svetog Marka i bazilika, jedna od glavnih znamenitosti Venecije, posebno su stradali. Ploče na trgu su bile oštećene i treba ih zameniti, piše mesni list La Nuova Venezia.

Poplave su prestrašile turiste. Udruženje venecijanskih hotelijera reklo je u petak da beleži rekordan broj otkazivanja ali ističe da je grad i dalje siguran za turiste.

U drugim delovima Italije od subote su tri osobe poginule u nevremenu.

U Furlaniji-Julijskoj krajini, na severoistoku zemlje, muškarca u automobilu je odnijela bujica dok je vozio poplavljenim putem koja je bila zatvorena za saobraćaj.

U Firenzuoli, blizu Firence, muškarac na motociklu poginuo je kada je pao u reku. Telo mu je pronađeno nekoliko kilometara od mesta nesreće.

U Napulju je muškarac poginuo kada se na njega srušilo drvo.

Kurir.rs/Dnevnik.hr Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track