ELIZABETA DRUGA S NASLEDNICIMA: Veselo na dvoru, princ za Božić pravio puding!
Foto: AP/Chris Jackson

SREĆA

ELIZABETA DRUGA S NASLEDNICIMA: Veselo na dvoru, princ za Božić pravio puding!

Planeta -

Tradicija: Četiri generacije kraljevske porodice okupljene na jednom mestu uoči najvećeg hrišćanskog praznika

Malo je fotografija koje kod poslovično uzdržanih Britanaca izazivaju emociju, ali jedna od njih stigla je iz Bakingemske palate uoči najvećeg hrišćanskog praznika!

Na fotografiji koju su preneli svi britanski mediji prikazane su četiri generacije kraljevske porodice s kraljicom Elizabetom Drugom (93) na čelu.

foto: AP/Ramon Espinosa

Naime, ona iz pozadine posmatra svog čukununuka princa Džordža (6), kako pravi puding u društvu svog oca princa Vilijama (37) i dede princa Čarlsa (71). Prema redosledu nasleđivanja kraljicu Elizabetu Drugu bi na tronu prvo trebalo da nasledi najstariji sin princ Čarls, njega njegov najstariji sin - princ Vilijam, a njega najmlađi na fotografiji - princ Džordž.

Puding koji je princ Džordž umutio biće poslužen u humanitarne svrhe povodom Božića. Fotografija je snimljena u muzičkoj sobi Bakingemske palate, gde je svojevremeno kršten princ Vilijam.

Godine čine svoje

PRADEDA FILIP U BOLNICI

foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Princ Filip (98), suprug kraljice Elizabete Druge i pradeda princa Džordža, prebačen je u petak u bolnicu u Londonu iz, kako su doktori naveli, mera predostrožnosti i najverovatnije neće biti sa ostatkom porodice za Božić. Podsećamo, princ Filip, koji je poznat po svojoj neposrednosti, ranije ove godine takođe je nekoliko dana proveo u bolnici zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

S porodicom u Kanadi

PRINC HARI DEDA MRAZ

foto: Profimedia

Britanski princ Hari i njegova porodica provešće božićne praznike u Kanadi, saopšteno je iz njegovog kabineta. To znači da će princ Hari, njegova supruga, vojvotkinja od Saseksa Megan, i njihov sedmomesečni sin Arči propustiti tradicionalnu božićnu proslavu kod kraljice Elizabete Druge.

Kurir.rs/ Foto: AP/Chris Jackson

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track