Najnovije vesti

NAPAD TALIBANA NA SEVERU AVGANISTANA: Poginulo najmanje sedam vojnika!
Foto: Profimedia

užas

NAPAD TALIBANA NA SEVERU AVGANISTANA: Poginulo najmanje sedam vojnika!

Planeta

Najmanje sedam avganistanskih vojnika poginulo je danas u napadu talibana na kontrolni punkt na severu Avganistana.

Avganistansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je u "neprijateljskom napadu" u severnoj provinciji Balk ranjeno šest pripadnika bezbednosnih snaga, od kojih tri vojnika i tri agenta obaveštajne službe.

Istraga je u toku, dodaju iz ministarstva.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad, a njihov portparol Zabihula Mudžahid tvrdi da su pobunjenici zarobili četiri avganistanska vojnika i zaplenili oružje i municiju.

Talibani sada drže pod kontrolom ili imaju uticaj nad praktično polovinom teritorije Avganistana i skoro svakodnevno izvode napade na čijoj meti su avganistanske i američke snage, kao i zvaničnici vlade, iako vode mirovne pregovore sa američkim izaslanikom zaduženim da ispregovara okončanje 18-godišnjeg sukoba, američkog najdužeg rata, napominje AP.

Talibani su, takođe, saopštili da su njihovi borci ubili američkog vojnika u Avganistanu, a kao dokaz su objavili fotografije krvavog ranca i ličnu kartu koja navodno pripada ubijenom pripadniku vojske SAD.

Pentagon je objavio da je vojnik Majkl Gobl iz Nju Džersija u ponedeljak "podlegao povredama zadobijenim tokom borbene operacije njegove jedinice" dan ranije u provinciji Kunduz.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...